Фудбалери Војводине испали су из Купа пријатељства, пошто је екипа Жељезничара славила након пенала резултатом 9:8, после регуларних 70 минута било је 1:1.

Стрелац за Војводину био је Ивановић у 53. минуту, док је за Жељезничар погодио Крижевац у првом. У пенал серији за Вошу су погађали Абаџија, Станојевић, Гагић, Трнинић, Ивановић, Стојановић и Поповић, али је у осмој непрецизан био Николић, што је Жељо искористио и отишао у наредну рунду.

Екипа Војводине наступила је у следећем саставу: Видаковић – Трнинић, Стојановић, Дробњак (од 35. Николић), Миланов – Поповић, Абаџија, Гагић – Пауновић (од 36. Станојевић), Абрамушић (од 48. Апостоловски), Пауновић.

У првом нападу, после само 30 секунди, после једне испуцане лопте, Крижевац је побегао штоперима Војводине и у ситуацији један на један лако савладао Видаковића за 0:1.

Воша је преузела иницијативу после примљеног гола и имала две наредне шансе, преко Абаџије и Гагића, али су били недовољно прецизни. Истакли су се и бекови Трнинић и Миланов, који су играли веома офанзивно и имали по један одличан продор и центаршут, али је изостао завршни ударац ка голу. Најопаснију ситуациј пред голом могао је да има Ивановић да је боље примио, пошто је остао сам на седам метара, али му је лопта побегла у гол аут.

Ипак, три минута касније, Ивановић је имао најбољу шансу у првом полувремену, изашао је сам пред гол, али је његов снажан ударац у први угао одбранио голман Жељезничара. На истеку пола часа игре, Абаџија је имао још бољу прилику, везиста Воше се одлично снашао са двојицом чувара на леђима, изградио позицију за шут, али је лопта прохујала тик поред стативе.

Прво узбуђење у наставку био је један спорни детаљ, у 44. минуту, када је Трнинић оборен у казненом простору, али је главни судија проценио да није било за најстрожу казну, што  се није свидело играчима и стручног штаба Војводине.

Војводина је бољу игру коначно крунисала у 53. минуту када је Ивановић побегао одбрани, обишао голмана Бјелицу и из тешке позиције погодио за 1:1.

На истеку часа игре, 10 минута пре краја, резервни играч Војводине Павлица добио је црвени картон због приговора са клупе, због чега је уследио кратак прекид док је напустио комплекс терена.

Екипа Жељезничара је једину прилику у другом полувремену имала у 67. минуту  када је нападач изашао сам пред голмана Видаковића, али је лоше прихватио лопту па је резултат остао непромењен.

У последњим тренуцима утакмице „стара дама“ је имала још једну прилику, након корнера, Станојевић је сачекао лопту на другој страни, оштро центрирао, али је изостао бољи завршни ударац, па су пенали одлучивали победника.

Пенали:

1. Абаџија погађа десни угао, Крижевац снажно полулево – 1:1
2. Станојевић гађа десно високо, Кочевић такође снажно – 2:2
3. Гагић уз саму стативу, Јагањац такође у исти угао – 3:3
4. Трнинић шаље лопту у малу мрежу, Мехичић на исти начин – 4:4
5. Ивановић по средини, Фејзић по земљи у сам угао – 5:5
6. Стојановић погађа саме рашље, Топуз сигуран – 6:6
7. Поповић сигурно у десни угао, Т. Топуз гађа горе лево – 7:7
8. Николић шутира преко гола, Пашић погађа и Жељо иде у полуфинале – 7:8