Тренер Војводине Ненад Лалатовић честитао је екипи Рада на заслуженој победи и пожелео „грађевинарима“ опстанак у лиги.

Војводина је данас изгубила резултатом 2:0, головима Андрије Калуђеровића, али и поред тога, Лалатовић верује да ће до краја „стара дама“ бити поново трећа на табели.

– Честитам екипи Рада на победи. Желим Раду да остане у лиги, јер овај клуб то заслужује. Ми смо били добри у првом полувремену, у другом смо одиграли колико смо могли. Не желим да коментаришем да ли је био пенал за нас, да ли је био за Рад или није… али желим да кажем да је једини спас за српски фудбал само Немања Видић. То је човек који је био капитен Манчестер Јунајтеда, капитен Црвене звезде, капитен Спартака из Москве и капитен наше репрезентације. Да се ја питам, да би постојао мир и дисциплина у српском фудбалу, потребно је поставити таквог човека. Да ли и колико то неком одговара, ја не знам, али имамо човека због којег би нам се дивио цео свет, када би постао председник Савеза. Не видим друго решење, односно свако друго би било погрешно. Када се са таквим човеком на челу појавимо, наша репрезентација би била моћнија, српски фудбал би био моћнији. Ми тренери се не бисмо толико нервирали, а српски фудбал би дуже „живео“. Баш зато што ја као тренер не желим да се мешам у суђење нити да коментаришем суђење, потребан нам је неко као Немања Видић. Замислите нашу репрезентацију са Немањом Видићем на челу? Имамо идеално решење ако желимо да напредујемо. И уз Немању Видића, још један човек нам је потребан, а то је Милорад Мажић. Не бих више да дужим, желим Раду да опстане у лиги – рекао је Лалатовић.

На питање да ли криви судије за пораз своје екипе, Лалатовић је одговорио:

– Не сматрам да су судије криве, само сам имао потребу да кажем шта је потребно српском фудбалу да би био ред. Ми смо изгубили и зато што смо играли без Бојића, Човића, Вукадиновића, Ђорђевића, Топића и то је заиста много за нас  – нагласио је Лалатовић.

Тренер Војводине је за крај подвукао да очекује да његова екипа буде трећа на крају сезоне.

– Две године у низу смо трећи, освајачи смо Купа Србије, ја као тренер имам највећи број победа у историји Војводине… сада смо четврти, али завршићемо ми трећи. Што се тиче форсирања младих играча, ја сам рекао да не може ништа преко ноћи и да они морају постепено да улазе у први тим, или да играмо само са њима и да будемо осми, девети. Њима је потребно време да стекну искуство – закључио је Ненад Лалатовић.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept