У трећем колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра дочекују екипу Рада на „Карађорђу“. После две победе у прва два кола, биће то премијерни меч за Вошу ове сезоне на „Карађору“, на којем је, током овог лета, извршена комплетна замена траве, па ће терен Вошиног стадиона бити у идеалном стању за играче двеју екипа да прикажу оно најбоље што умеју.

Поред тога, улазнице за ову утакмицу моћи ће бесплатно да се преузму на благајнама, те има доста разлога да навијачи „старе даме“ сутра испуне трибине и помогну свом тиму у настојању да дође до још једне победе, што је, према речима шефа стручног штаба црвено-белих Ненада Лалатовића, циљ његове екипе и у овој утакмици.

Ипак, он каже да тај циљ није лако остварив.

– Очекивања су увек велика, па ћемо тако и овога пута ићи на победу. Статистика није баш на нашој страни, поготово што је Војводина последње две утакмице против Рада на „Карађорђу“ изгубила са 2:1 и 1:0. Када сам први пут био тренер Војводине, на Бањици смо водили 2:0, али смо потом примили два гола и утакмица се завршила резултатом 2:2. Рад је организован и специфичан клуб, јер га воде људи који га просто обожавају и све дају за њега и то не само људи који га воде, већ и играчи. Имају свој квалитет, поготово што се тиче младих играча. Примера ради, имају Младеновића, који игра иза шпица или по десној страни и кога сам желео да доведем овде, али нисам успео, затим Петровића, који је сигурно један од најталентованијих младих играча у Србији итд. – каже Лалатовић.

Међутим, квалитет противника не мења амбиције црвено-белих.

– Очекује нас тежак и захтеван меч, али против кога год да играмо на „Карађорђу“, ићи ћемо на победу. Атмосфера у екипи је јако добра, победничка. Играчи се смеју и то је оно што ме радује. Испуњавају све захтеве које постављам пред њих, што се могло видети и у претходне две утакмице које смо победили, при чему смо у оба наврата гостовали, иако смо се у Бачкој Паланци осећали као код куће. Сада имамо мали притисак, јер ово је прва утакмица на новој подлози на нашем стадиону, а очекујем и замолио бих наше навијаче да дођу у што већем броју, јер биће бесплатан улаз, а овој екипи је потребна подршка, како бисмо заједничким снагама, уз добру игру Војводине, дошли до победе против јако незгодног ривала као што је Рад – каже Лалатовић.

Пред почетак сезоне, он је истакао да од своје екипе очекује да тек од трећег-четвртог кола почне да игра онако како он жели.

– Јако ми је криво што нисам на време дошао овде, пошто још увек нисам задовољан физичком спремом мог тима и види се да по том питању мало падамо у последњих 20 минута, а моји тимови обично баш тада показују разлику у односу на противника. Ипак, временом ће доћи и то. У прва два кола смо победили, што је најважније, али сигурно је да можемо да играмо много боље. Прва два меча смо тактички одиграли јако добро и биће важно да тако буде и против Рада, кога смо анализирали и који може свакога да победи, а „Карађорђе“ му лежи. Зато бих јако волео да навијачи дођу у великом броју, јер уколико желе да Војводина поново заигра у Европи, „Карађорђе“ мора бити много пунији него што је био у последње две године – напомиње Лалатовић.

Он истиче да не зна какав пријем може да очекује од стране публике, пред којом ће се сутра по први пут, после две и по године, поново појавити као тренер Војводине.

– У Напретку сам провео прелепих шест месеци, водио га на начин на који сада водим Војводину и правио резултате са тим клубом, па су ме људи због тога поштовали, али касније, када сам ту дошао као тренер неког другог клуба и на исти начин желео да мој тренутни тим победи, вређали су ми децу и породицу. Не оптерећујем се тиме како ће ме публика прихватити сутра, јер свој посао радим стоички и максимално коректно, па, ако заслужим њену подршку, добићу је, а уколико не заслужим, нећу – рекао је Лалатовић.

Утакмица између Војводине и Рада игра се сутра од 20 часова на „Карађорђу“, а улазнице за овај меч моћи ће бесплатно да се преузму на благајнама стадиона. Улазнице за запад преузимаће се на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток преузимаће се на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север преузимати у просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона.

Уз личну карту на увид, једно лице ће моћи да преузме највише три улазнице.  Благајне ће бити отворене на дан меча, два сата пре почетка утакмице, а меч ће директно бити преношен на првом каналу телевизије Арена спорт.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept