После ремија његовог тима против Чукаричког, шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић је изјавио да је коначан исход меча реалан и да је виђена права европска утакмица.

Војводина је вечерас играла нерешено 3:3 (2:0) против Чукаричког, у 21. колу Супер лиге Србије.

– Честитам обема екипама на приказаној игри по јако, јако тешком терену. Видело се да се играчи јако тешко крећу и да немају стабилност, поготово у 16 метара, јер је све било залеђено. Прво полувреме је припало Чукаричком, а друго нама. Неки нам замерају то да против ТСЦ-а нисмо имали шут у оквир гола, али ја бих им поручио да смо на том мечу имали шансу Симића, Зукића, Бојића, док је ТСЦ имао само један шут у оквир гола и то после наше грешке. Међутим, ако воле Војводину, прво треба да погледају каква је ситуација у клубу да би тако нешто писали, јер овим играчима треба да дају ветар у леђа – каже Лалатовић.

Према његовим речима, црвено-бели су сами криви што су противнику дозволили да рано дође у вођство.

– Вечерас смо први гол примили после кардиналне грешке наше задње линије и голмана који је изгубио оријентацију где се налазио. Поклонили смо им гол, након чега се Чукарички диже и игра сјајно. То је сјајан тим и организован клуб, са сјајним тренером и великим фондом добрих играча. Србији треба 20 Галета Обрадовића, јер таквих људи је мало у српском фудбалу. Ја бих волео да и Војводина има барем пола Галета Обрадовића, јер онда ко зна где би Војводини био крај. Више нећу коментарисати спорне ситуације, којих је можда било и са наше и са њихове стране, јер не занима ме ништа. Била је ово добра, европска утакмица. Да је био пун стадион, мислим да би публика уживала. Мислим да је подела бодова најреалнији резултат – истиче Лалатовић.

У другом полувремену, он је због уласка на терен добио жути картон, иако је пришао само како би спречио даљи сукоб који је у том тренутку настао између играча два тима.

– Ја сам пришао да спречим да се играчу потуку, односно да их раздвојим, али сам због уласка на терен добио жути картон. Имао сам само добру намеру – напомиње Лалатовић.

Војводина је трећи гол примила у 98. минуту, иако је утакмица била продужена за само седам минута.

– Судија је планирао да продужи седам минута и то је његово право. Ипак, не бих коментарисао ништа. Ово је била утакмица за какве се живи и убеђен сам да ће овог викенда бити најинтересантнија у Европи. Мало је оваквих мечева, са шест голова, „за инфаркт“… Губиш 2:0, преокренеш на 2:3, примиш гол у 98. минуту за 3:3… На крају, мислим да можемо бити задовољни и једни и други – рекао је Лалатовић.

У наредном колу, Војводина ће на свом терену дочекати екипу Вождовца, а тај меч играће се већ у среду.