У шестом колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра играју против екипе Пролетера на „Карађорђу“. После ремија у прошлом колу против ТСЦ-а и сјајне атмосфере на стадиону, на којем се окупило око 7.000 гледалаца, Воша је задржала прво место на табели, а тријумфом над градским ривалом жели да и даље остане на тој позицији.

Међутим, према речима шефа стручног штаба црвено-белих Ненада Лалатовића, тај циљ неће бити лако остварив.

– Очекује нас још један дерби, овога пута градски. У Пролетеру сам провео две прелепе године и воде га веома организовани људи, који воле свој клуб. У њему су играчи који немају никакав комплекс и не плаше се ни Војводине, ни Црвене звезде, ни Партизана. То су момци са карактером, који имају квалитет и играју тврдо и организовано. Прошле сезоне, Пролетер је знао да изненади Војводину, па је победом над њом чак могао да је гурне у плеј-аут. Једноставно, они немају респекта ни према коме, али исто тако, немамо га ни ми – каже Лалатовић.

Он истиче да црвено-бели у добром расположењу дочекују овај меч, у којем желе да победом обрадују навијаче.

– Једини циљ су нам три бода и да победимо. Јуче смо тренирали на „Карађорђу“, а данас ће овде тренирати играчи Пролетера, који су упознати са тереном и неће имати никакав страх од овог стадиона. У прошлом колу, на „Карађорђу“ смо играли нерешено 2:2 и са тим ремијем такође могу бити задовољан, иако не баш толико са игром, осим у првих 15 и последњих 20 минута. Ипак, ако са 0:2 дођете на 2:2 и притом промашите још три стопостотне прилике за победу, то само показује да моји играчи имају карактер и да су са правом ту где јесу. Зато сутра очекујем добру утакмицу и победу моје екипе, која није уздрмана због ремија у прошлом колу, већ напротив, још више је добила на самопоуздању. Атмосфера је добра и нећу моћи да рачунам једино на Николића, који је тек дошао и још увек није максимално физички спреман. Матић није тренирао два-три дана, али се вратио у тренинг и конкурисаће за састав, који ће бити најјачи могући – истакао је Лалатовић.

Утакмица између Пролетера и Војводине игра се сутра од 20 часова на „Карађорђу“, а у знак захвалности према навијачима за сјајну подршку на утакмицама против Рада и ТСЦ-а и уз покровитељство спонзора утакмице – компаније „Александар градња“, улазнице за овај меч моћи ће бесплатно да се преузму на благајнама. Улазнице за запад преузимаће се на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток преузимаће се на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће улазнице за север моћи да се преузму у просторијама навијачке групе Фирма на северној трибини стадиона.

Уз личну карту на увид, једно лице ће моћи да преузме највише четири улазнице, а благајне ће бити отворене на дан меча, од 17 часова. Такође, за овај меч важиће и сезонске улазнице ФК Војводина из прошле сезоне.

Гледаоце који намеравају да сутрашњу утакмицу посматрају из ВИП ложе стадиона „Карађорђе“, фудбалски клуб Војводина подсећа да је за улазак у свечану ложу обавезно испоштовати свечани дрес код, те да је у ВИП ложи стадиона „Карађорђе“ строго забрањено пушење и грицкање семенки.