Тренер Војводине Ненад Лалатовић сматра да је данашња утакмица била у другом плану, дан након преране смрти спортског директора „старе даме“ Милана Косановића.

„Стара дама“ ремизирала је данас са екипом Спартака резултатом 1:1, а након меча на конференцији за медије, Лалатовић је најпре изјавио саучешће породици преминулог Милана Косановића.

– Најпре бих изјавио саучешће породици Косановић. На велику жалост, изгубио је битку са короном. Српски фудбал и Војводина изгубили су сјајног стручњака и великог човека. Отишао је прерано. Жао ми је његовог сина, који је долазио сваки дан са својим оцем на стадион и зато смо данас сви у црнини – изјавио је Лалатовић.

Он се потом осврнуо на утакмицу и још једном честитао својим играчима на одличној сезони.

– Овај меч није могао ништа ни да нам донесе, нити да однесе. Играли смо без четири, пет стандардних играча. Нисам био задовољан игром у првом полувремену, али зато смо се поправили у другом. Изједначили смо после једне прелепе акције, Мркаић је дао леп гол, касније смо имали још једну стопостотну шансу. Желим да честитам мојим момцима на свему, остали смо на трећој позицији, да ли ћемо ту и остати, мени и мојим играчима није сада толико битно. Неки од њих нису желели данас да ризикују, да се не повреде, јер нису добили нове уговоре и ја их апсолутно разумем. Зашто би ризиковали своје каријере због Војводине, јер овде изгледа не постоји награда за добар рад и за успех, за трофеје, за обарање клупских рекорда, за највише победа у историји Војводине – рекао је Лалатовић.

Он је нагласио да из Војводине одлази пуног срца и да намерава да се једног дана врати.

– Мени је пуно срце јер знам шта сам дао овом клубу и знам да је овај клуб мени дао много. Знам шта сам дао навијачима Војводине и шта су они дали мени. Транспарент који су ми посветили, не верујем да је добио иједан тренер Војводине. Жао ми је што одлазим, ја то нисам желео, али јесте господин Самарџић. Мислим да није било ни време, а ни место за онакве изјаве у дану када је српски фудбал остао без једног великог стручњака, али је још једном сам себи дао гол. Данас је требало да причамо о томе да је Војводина изгубила једног великог човека као што је Косановић и таква изјава му није била потребна – истакао је Лалатовић и наставио:

– О мом одласку одлучивало је неколико људи, Управни одбор, ја њих ни не познајем нити ми је њихово мишљење битно. Они су пролазни, они ће отићи, а ја ћу се једног дана вратити, да освојим са својом Војводином титулу. Ја од свег срца Војводини желим све најбоље. Све оно што бих пожелео својој породици, желим и Војводини – нагласио је Лалатовић који није желео да открије где ће наставити каријеру, само је поменуо „да има понуда“.

У последњем колу, Војводина формално гостује екипи Пролетера, а тај меч на програму је у среду у 18:30.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept