Новица Максимовић ушао је у историју „старе даме“ као стоти играч који је одиграо минимум 100 утакмица за Војводину.

Максимовић је у јучерашњем сусрету са Партизаном дошао до јубиларног наступа за своју Вошу и истакао да му је част што је стоти у „клубу 100“.

– Изузетно сам поносан што сам успео да достигнем један овакав јубилеј и то није мала ствар за мене. Војводина је мој клуб, овде сам провео најлепше тренутке у каријери и наставићу да се борим свим срцем за свој тим. Могао сам можда и раније да дођем до стотог наступа да није било неких повреда, пандемије корона вируса, можда сам до сада могао да одиграм и чак 120, 130 утакмица, али то је стицај околности на које нисам могао да утичем. Част ми је што носим дрес Војводине, једног од највећих српских клубова – рекао је Максимовић.

Он неће памтити по свему лепом овај јубилеј, јер је његов тим изгубио од Партизана у Београду резултатом 4:1.

– Мислим да смо лоше ушли у утакмицу, Партизан је одмах преузео иницијативу и није нам допуштао да играмо на његовој половини. Издржали смо тај први њихов налет, али је онда дошло до пада и у размаку од десетак минута примили смо два гола. У другом полувремену изашли смо са јаснијом идејом, дали брзи гол и имали шансу да изједначимо, али тај трећи погодак нас је пресекао и мислим да је то преломило утакмицу – истакао је Максимовић.

Војводина се одмах окреће двомечу против Младости из Лучана. „Стара дама“ најпре гостује Младости у четвртак, у заосталом мечу трећег кола, а потом у понедељак дочекује истог ривала на „Карађорђу“.

– Јако је тешко одиграти две утакмице са истим ривалом и тако кратком временском периоду. Младост је увек важила за тврду екипу која уме да се брани и да ствара проблеме својим ривалима. Ипак, ми желимо бодове, да упишемо обе победе и да се вратимо на тај колосек након два пораза – закључио је Максимовић.

Утакмица Младост – Војводина на програму је у четвртак у 14.30, док се исти ривали састају на „Карађорђу“ наредног понедељка у 17 часова.