Помоћни тренер Војводине Милош Башић верује да је гостовање Напретку у Крушевцу идеалан тренутак да се „стара дама“ врати на победнички колосек.

Фудбалери Војводине гостују Напретку у понедељак од 20 часова у 16. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, а Башић најављује право лице његове  екипе.

– Чека нас једна тешка утакмица против екипе која је бојажљиво почела првенство, али у последњих неколико кола бележи позитивне резултате, док смо ми у обрнутој ситуацији. Даћемо све од себе да на сваки могући начин пробамо да дођемо до сва три бода, како бисмо се вратили на преко потребни победнички колосек. Овом утакмицом улазимо у последњи циклус утакмица за крај 2022. године, који желимо да обележимо победама – рекао је Башић.

Овом утакмицом почиње други круг мечева у Моцарт Бет Супер лиги Србије, што неминовно не значи да ће екипама бити лакше.

– У једну руку ће нам бити лакше, јер се познајемо, али уједно било је много промена од почетка сезоне. Прелазни рок трајао је дуго, па су се тимови накнадно мењали. Било је и неколико промена и стручним штабовима тимова, а такође и треба додати да на све утиче и густ распоред од пет до шест утакмица у кратком временском периоду. Очекује се много више ротација и изненађења до одласка на паузу – истакао је Башић.

Он сматра да није лако играти под притиском након серије од четири меча без победе и да је због тога важно да Воша нови круг започне тријумфом.

– Притисак у спорту је саставни део наших живота, а ми се бавимо дуги низ година овим послом и сигурно да је пријатније када је низ победнички. То су ствари са којима морамо да се изборимо и ми у стручном штабу, играчи и људи у клубу и зато је најважније да се вратимо у победнички низ – каже Башић.

За крај, он је најавио промена у саставу, а под знаком питања само је Урош Витас, који је доживео повреду на мечу против Звезде.

– Још је рано да причамо о саставу, јер ћемо до поласка одрадити још два тренинга, тако да морамо да видимо у каквом стању ће бити екипа. У овом тренутку рачунамо на све играче, морамо само да сачекамо да видимо да ли ће Урош Витас бити спреман и који је степен повреде. Ротације су неминовне у овом периоду. Немамо много времена за припрему утакмице, али је сигурно да ћемо урадити све што је у нашој моћи да подигнемо самопоуздање, да уђемо потпуно концетрисани, агресивни и да дамо све од себе за три бода – закључио је Милош Башић.

Утакмица Напредак – Војводина на програму је у понедељак у 20 часова, уз директан пренос на каналу Арена спорт 2.