Фудбалски клуб Војводина ове године по 40. пут организује меморијални турнир у част легендарног Стевана Нештицког, а Милош Красић је један од ретких који може да се похвали да је два пута учествовао на њему.

У част сећања на трагично преминулог члана прве шампионске генерације, од 12. до 14. јуна, на стадиону „Карађорђе“ учествоваће млађи кадети (узраст до 16 година) фудбалских клубова Војводина, Црвена звезда, Партизан, Осијек, Ференцварош и Политехника из Темишвара.

Милош Красић памти своје учешће на том турниру и сматра да је „Стеван Нештицки“ и даље један од најјачих у региону.

– Турнир „Стеван Нештицки“ има посебан значај за сву Вошину децу. Ја сам имао ту част да играм на таквом великом турниру и то два пута. Такође, имао сам част и привилегију да носим дрес са бројем 6 и да подигнем пехар. „Стеван Нештицки“ је у то време био један од најпрестижнијих и најјачих турнира у региону – рекао је Красић.

Он верује да је „Стеван Нештицки“ посебан и за афирмацију младих играча.

– Драго ми је што Војводина наставља ту традицију да доводи јаке екипе, јер је надметање са најбољима важно и у афирмацији играча. „Стеван Нештицки“ је увек био посећен турнир, о њему се причало, ту су играли и многи који су касније направили велике каријере. Војводина је одувек имала јаку омладинску школу и зато је важно да има и такав турнир, правог и великог реномеа – истакао је Красић.

Бивши играч „старе даме“ прижељкује да се Воша врати на стазе старе славе и да са новим људима добије и нову енергију.

– Промене у фудбалу често умеју да буду позитивне. Ми који волимо Војводину очекујемо да ће нови људи знати како да је врате тамо где и припада. Нови председник Драгољуб Збиљић је човек који је изузетно цењен и поштован, сигурно је да ће се посвети максимално клубу, јер је то показао и у ОК Војводина. Желим и да пружим подршку новом директору Јовановићу и тренеру Раставцу, за које сам сигуран да ће направити праве потезе. Они имају велико знање и искуство у спортском сектору и верујем у њихов рад. Војводина је увек имала талентоване играче и са правим људима, направиће и прави тим. Честитам и младим играчима Воше Милошевићу, Мајсторовићу, Букинцу и Ковачеву на изузетном успеху на протеклом Европском првенству. Они су будућност Војводине. Ја има свима желим много среће и успеха и надам се да ће Војводина бити тамо где јој је и место, у врху српског фудбала – закључио је Красић.