Нападач Војводине Момчило Мркаић сматра да је његова екипа заслужила победу у војвођанском дербију са Спартаком.

Мркаић је у петак постигао погодак за 1:1 у 75. минуту, а мало је фалило да у финишу постигне још један за преокрет и победу „старе даме“.

– У првом полувремену нисмо били на свом нивоу. Можда нам је због свега било тешко да будемо фокусирани на утакмицу. Ипак, у другом смо били много бољи и мислим да смо да смо заслужили да победимо – рекао је Мркаић.

У последњем колу, Војводина игра против градског ривала Пролетера, а Мркаић жели победу за крај.

– Било би лепо да победимо из два разлога – да тријумфом завршимо сезону и да успут сачувамо и треће место. Фокусирани смо и сигуран сам да ћемо ући максимално и у последњем колу против Пролетера – истиче Мркаић.

Нападач Воше не крије да је изненадна смрт Милана Косановића шокирала све у клубу и екипи пред овај меч.

– Све се десило тако брзо, дан пре је био са нама на тренингу. Сви смо били у шоку и заиста смо тешко прихватили када смо чули тужну вест. Ипак, морали смо да се издигнемо изнад ситуације, да будемо професионалци и да одиграмо најбоље што умемо у тешком тренутку – каже Мркаић.

Он додаје да је сваки појединац у екипи могао много да научи из разговора са Миланом Косановићем.

– Свако ко је разговарао са њим, одмах је могао да види колико много зна о фудбалу. Бавио се најситнијим детаљима и за сваког играча имао је увек савет. Његова фукнција је била много важна, нарочито у Војводини где је провео највећи део каријере. Била је част познавати га и учити из његових савета – закључио је Мркаић.

Утакмица Пролетер – Војводина на програму је у среду у 18:30.