Досадашњи офанзивац и капитен Војводине Никола Чумић каријеру наставља у Русији, а поводом одласка из Војводине каже:

,,Пре свега бих желео да се захвалим Војводини на свему што ми је пружила, што ме је фудбалски вратила у живот и помогла ми да опет одем у иностранство. Веровао сам у себе када сам долазио, али сам исто тако веровао клубу, који је испоштовао све што је било договорено. У Војводини сам доживео моје најлепше тренутке у каријери, уживао сам у сваком дану, тренингу, утакмици, трудио сам се да у сваком тренутку дам свој максимум, да сваку утакмицу играм са много енергије. Мислим да сам се Војводини одужио на најбољи могући начин, пре свега мојим односом према клубу и навијачима, а после тога резултатима које сам постизао, на крају је стигла капитенска трака, то је до сада и највећи успех у мојој каријери. Желео бих да се захвалим навијачима на подршци, на љубави који су ми дали, испунио сам своје обећање када сам рекао “да ћу из Србије отићи само у иностранство “. Такође исто сада могу да им поручим, да за мене у Србији има само један клуб, да је Војводина моја највећа љубав у досадашњој каријери и да је од данас богатија за једног правог и искреног навијача, а ја се надам да ово није крај између мене и Војводине. Захвалио бих се клубу који ми је изашао у сусрет за овај трансфер, који је урадио све да ме задржи, али једноставно понуду коју сам добио нисам могао да одбијем, јер оваква понуда не стигне два пута у зивоту…За крај хвала Вам свима на свему, бодрићу нашу Вошу и радоваћу се свакој победи! Ми смо једно, то је наша снага!!!“

Чумић је потписао уговор са Рубином из Казања до лета 2027. године.

Чумић је у Војводину стигао прошлог лета из грчког Олимпијакоса, а у каријери је наступао још за Луцерн, Спортинг Хихон, Раднишки из Ниша, Металац и Слободу из Ужица.

Чумић је у дресу „старе даме“ одиграо 41 утакмицу уз учинак од 16 голова и седам асистенција, а почетком ове сезоне понео је и капитенску траку.

Пре њега, Вошу су ово лета напустили – Урош Кабић, Мирко Топић, Немања Николић, Вељко Симић, Немања Љубисављевић, Никола Симић, Милан Видаков, Јован Милошевић, Мамаду Траоре и Ив Барај.

Фудбалски клуб Војводина се захваљује Николи Чумићу на свему што је пружио у црвено-белом дресу и жели му много успеха и среће у наставку каријере.