У „Прес“ сали стадиона „Карађорђе“, данас је одржана комеморација поводом смрти дугогодишњег члана ФК Војводина и члана прве шампионске генерације, Владимира Савића.

У присуству породице, пријатеља, бивших саиграча, ветерана Војводине одата је последња почаст човеку који ће заувек остати у сећању свих нас који смо део ФK Војводина.

У име клуба, присутнима се након минута ћутања обратио члан Управног одбора ФК Војводина Петар Ђурђев.

– Данас смо се окупили да се опростимо од још једне иконе нашег клуба, којег памтимо не само као одличног фудбалера, већ као и личност чији се утицај протезао далеко ван граница терена и еха навијачких аплауза. Док заједно оплакујемо губитак Владе Савића, сећамо се многих играчких и тренерских достигнућа. Био је шампион са Војводином 1966. године и освајач златне медаље са репрезентацијом на Медитеранским играма 1971, а постао је и А репрезентативац некада велике Југославије. Он се родио са фудбалским даром и са тим талентом је мењао свет око себе и то набоље. Његово фудбалско путовање почело је на прашњавим улицама Ноћаја, касније је играо за мачванску Митровицу, где су га добре игре препоручиле Срему. Због школовања фудбалско умеће одлучио је да даље кали у Мачви из Шапца. Искусном оку Вујадина Бошкова, овакав таленат није могао да промакне. Савићеве добре игре довеле су га у Нови Сад те незаборавне 1965. године. Његови очаравајући дриблинзи, беспрекорна додавања и голови који су изазивали страхопоштовање и дивљење оставили су навијаче у неверици. После освојене титуле са својом Вошом, стигао је до четвртфинала Купа шампиона, што је био подвиг какав Војводина више никада није поновила. За осам година, Савић је одиграо око 400 утакмица што најбоље показује његову посвећеност клубу какав је Војводина. Даљи фудбалски пут одвео га је у немачки Манхајм, а активно играње и професионалну каријеру завршио је у Црвенки. Љубав према фудбалу се није ту завршила, јер је своје искуство преносио младим играчима као педагог и врхунски стручњак. Био је тренер Слоги из Темерина, Славији, Агруму, Бечеју, Кабелу, Биг Булу, Цементу, Радничком из Шида, Текстилцу из Оџака. Данас се опраштамо од легенде, великог стручњака и пре свега доброг пријатеља, привилеговани што смо били сведоци личности Владе Савића и захваљујемо његовој породици што је подарила такву личност нашем клубу – поручио је Петар Ђурђев.

Сахрана Владимира Савића обавиће се данас у 14.15 на Новом гробљу у Новом Саду.