Ванредна Скупштина Фудбалског клуба Војводина одржала се синоћ у СЦ „Вујадин Бошков“, на предлог 25 чланова Скупштине који су уз предлог доставили и Дневни ред ванредне седнице Скупштине.

На почетку седнице, утврђен је кворум и присутно је било свих 55 чланова Скупштине. Приликом одлучивања о томе да ли ће седница бити јавна или затворена за јавност, незадовољни одвијањем ситуације, 27 чланова Скупштине, група навијача, је напустило седницу.

Након поновног утврђивања кворума, прешло се на рад по три тачке дневног реда:

1. Разматрање актуелне финансијске ситуације у ФК Војводина Нови Сад, уз презентацију извештаја о:
1.1. Позајмљена финансијска средства клубу од стране правних и физичких лица почев од 24. 10. 2017. године
1.2. Информација о стању дуга према 10 највећих поверилаца ФК Војводина Нови Сад, са повезаним лицима
1.3. Информација о стању дуга према предузећу „Карин комерц МД“ Ветерник и о евентуалном преузимању дуга од стране трећег лица уз додатно обезбеђење на имовини клуба

2. Актуелна ситуација у омладинској школи ФК Војводина Нови Сад, са посебним освртом на пролазност перспективних омладинаца ка првом тиму

3. Актуелна ситуација у ФК Војводина Нови Сад, са посебним освртом на:

3.1. Стабилност клуба, спортски резултати, играчки и стручни кадар првог
тима
3.2. Промене у клубу у вези са стручним кадром првог тима
3.3. Планови у вези са спортским резултатима и предстојећим прелазним роком

По првој тачки Дневног реда, члан УО Душан Бајатовић је изнео финансијски пресек и подвукао да је клуб пословао изузетно успешно и да је враћено преко милион евра старих дугова. Клуб је ушао у више поравњања и споразума око дуговања, од којих су нека стара и преко деценију, чиме је заштићен од камата и на данашњи дан по питању камата више се не задужује ни један динар. Камате су оптерећивале месечни буџет у износу од два милиона динара.

Изнето је и то да овако тешка материјална ситуација не може преко ноћи и већ у првој години да се реши, ако се зна да урушавање фудбалског клуба Војводина траје више од деценију и по.

У оквиру друге тачке Дневног реда, скупштинари су упознати са стањем дуга према омладинској школи, који је у тренутку преузимања клуба био 200.000 евра или 18 плата. Тај дуг је сада сведен на око 45.000 евра исплатама заосталих зарада, уз редовно сервисирање обавеза. Такође, план је да се цела омладинска школа, након измирења свих обавеза, убудуће организује као посебно правно лице, чији ће оснивач бити клуб, а њихов однос биће уговором регулисан.

Такође, у делу финансија је изнето да у наредном периоду од три месеца су потребна изузетна средства, у износу од преко 2,5 милиона евра, како би се обезбедила лиценца и како би клуб обезбедио нормално функционисање.

По трећој тачки Дневног реда, извештај је поднео генерални директор Дарко Јевтић, који је напоменуо да је и ова година резултатски показала да без континуитета у руковођењу и у стручном раду не могу се очекивати инстант и брзи резултати, те да је Управни одбор у избору тренера увек ишао на избор најбољег могућег тренера у датом тренутку. Велика миграција председника, тренера и играча у последње четири године довела је фудбалски клуб Војводина да ради без утемељеног система и периодичног програма и на томе се у наредном периоду мора студиозно радити.

Напоменуто је да је израђен идејни план новог стадиона фудбалског клуба Војводина, који ће се налазити на истом месту, али са садржајима који ће клубу доносити профит и оним данима када нису на програму утакмице.