Омладинци Војводине победили су У21 екипу Краснодара резултатом 2:1 (1:1), у пријатељском мечу одиграном у Турској.

У утакмици одиграној у фудбалском центру „Miracle“, стрелац за Краснодар био је Берзегов у 34, док је голове за Вошу постигао Милошевић у 40. и 52. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Богуновић (од 83. Борак), Трнинић, Поповић (од 46. Станојевић), Гагић (од 72. Пауновић), Мајсторовић, Николић (од 58. Поповић), Пауновић (од 46. Абаџија), Апостоловски (од 46. Тркуља), Ивановић, Абрамушић, Милошевић (од 63. Апостоловски).

Краснодар: Сафронов, Чуриков (од 46. Полиак), Дмитријев (од 46. Датсенко), Новиков (од 46. Алидзони), Логанчев (од 46. Берснев), Плотников (од 46. Кратков), Коротков (од 46. Калназаров), Јанченко, Берзегов (од 46. Андрејанов), Ознобикин (од 46. Малцев, од 80. Корњушин), Азаренко (од 46. Губзоков).

Воша је прву прилику имала у 16. минуту, када је Ивановић шутирао са око 17-18 метара, али је Сафронов успешно одбранио. На другој страни, у 26. минуту је шансу имао Азаренко, када је шутирао са такође 17-18 метара искоса, али је лопта отишла неколико центиметара преко пречке. Међутим, у 34. минуту, руски тим је ипак дошао у вођство.

После контранапада, Берзегов је истрчао сам испред голмана Богуновића и рутински га савладао за минималну предност своје екипе.

Међутим, само шест минута касније, Војводина је изједначила и то фантастичним голом Милошевића.

Из слободног ударца са око 22-23 метра искоса, Милошевић је послао лопту уз саму стативу гола Краснодара, а голман Сафронов је парадом само улепшао погодак.

У 45. минуту, Краснодар је могао да поново дође у вођство, пошто је Азаренко шутирао са око седам-осам метара искоса, али је Богуновић зауставио његов ударац. На другој страни, Воша је у 52. минуту дошла до преокрета.

После центаршута Трнинића са десне стране, у петерцу Краснодара је одлично скочио Милошевић и главом постигао свој други гол на мечу.

Краснодар је могао да изједначи само три минута касније, када је Губзоков умакао одбрани Војводине, а потом заобишао и истрчалог голмана Богуновића, али када је упутио ударац, лопту је на гол-линији зауставио Мајсторовић. Остаје утисак да је том приликом на средини терена претходно био фаулиран Николић, који је потом због повреде морао да напусти игру, па се на терен вратио Поповић.

Руска екипа је нову шансу имала у 64. минуту, када је са око 20 метара шутирао Полиак, али је лопта погодила пречку. Иста ситуација догодила се и у 83. минуту, али на другој страни и то након што је Станојевић упутио центаршут, а лопта се од оквира гола одбила у гол-аут.

У 87. минуту, Краснодар је имао одличну шансу за изједначење, након што је Корњушин пробио по десној страни и упутио оштар пас пред гол Војводине, где је на другој стативи лопту дочекао Калназаров, али је са свега метар-два шутирао поред стативе.

То је уједно била последња прилика на мечу, па је Војводина тако остварила заслужену победу против старије генерације реномираног руског клуба.