Након јучерашње пријатељске утакмице против Славије из Софије, фудбалери Војводине данас пре подне поново су истрчали на терен. Тачније, у спортском центру „Сусеси“ данас је тренирала само једна група играча и то махом оних који јуче нису играли или су имали мању минутажу, док су фудбалери који су одиграли већи део меча против Славије, као и они који осећају лакше повреде, тренирали у теретани.

По кишовитом времену, какво већ три дана влада у Белеку, фудбалери који су истрчали на терен су најпре одрадили уобичајене вежбе загревања, а потом играли „шеву“, након чега су вежбали шут и завршницу у ситуацијама „један на један“ са голманом. Такође, одвојено од осталих фудбалера, у једном делу тренинга голмани су, под вођством тренера Милана Јованића, радили вежбе снаге и експлозивне снаге. Као и у претходна два-три дана, голмански тренинг су имали Никола Симић, Немања Тороман и недавно пристигли члан омладинског тима Војводине Милан Видаковић, с обзиром на то да Горан Вуклиш и Жељко Бркић још увек нису потпуно спремни.

Фудбалери Војводине ће данас поподне имати слободно, а за сутра је била планирана пријатељска утакмица против омладинаца Локомотиве из Москве. Међутим, одлуком шефа стручног штаба Војводине Ненада Лалатовића, тај меч ипак неће бити одигран. Тренер Војводине је планирао да на преостале две утакмице, против Локомотиве и Акмата, укаже прилику двема поставама да одиграју по 90 минута, али с обзиром на то да су тројица играча одсутни због позива у репрезентацију, а да има још неколико њих који осећају лакше повреде, практично је немогуће саставити два различита тима за две утакмице. Како би избегао ризик да се неко озбиљније повреди и поједине играче поштедео напора да наступе на два меча за два дана, шеф стручног штаба Војводине је одлучио да се утакмица против Локомотиве откаже, па ће Воша до краја припрема одиграти још само меч против Акмата и то дан уочи повратка за Нови Сад.

Експедицији ФК Војводина у Белеку јуче се придружио и председник Скупштине клуба Милан Н. Ђукић, који је дошао да пружи подршку екипи на припремама. Он је гледао јучерашњи меч против Славије и остаће са тимом све до повратка за Нови Сад, који је планиран за петак.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept