Фудбалери Војводине победили су екипу Јавора резултатом 2:0 (2:0), у 26. колу Супер лиге Србије.

У мечу који је одигран без присуства гледалаца на „Карађорђу“, стрелци за Вошу били су Гемовић у деветом и Зукић у 30. минуту.

Екипе су наступиле у саставима:

Војводина: Вуклиш – Андрић, Бралић, Деветак, Ђорђевић – Дринчић, Стојковић (од 79. Бјековић) – Зукић (од 62. В. Симић), Човић (од 84. Максимовић), Гемовић – Бојић (од 79. Мркаић).

Јавор: Лазовић – Јевремовић, Дукур, Николић (од 63. Звеканов), Луковић (од 76. Балабановић) – Маричић, Шћепановић (од 63. Ибрахим), Павишић (од 46. Јевтић), Остојић – Илић (од 80. Рушевић), Димитријевић.

Воша је повела из прве прилике на мечу и то већ у деветом минуту. Гемовић је искористио добар пас у празан простор, дошао до лопте и потом са око седам-осам метара искоса послао лопту у мрежу.

Нова шанса је уследила у 15. минуту, када је Гемовић добро центрирао са леве стране, а Зукић упутио ударац главом са само два-три метра, али је Лазовић одбранио. Међутим, у 30. минуту, „стара дама“ је преко Зукића ипак удвостручила вођство.

Човић је одиграо одличан пас у шеснаестерац Јавора, где је правовремено утрчао Зукић и прецизним ударцем са око 11-12 метара искоса повисио предност свог тима.

Само три минута касније, Воша је имала нову фантастичну прилику и то тако што је, након корнера за Јавор, Бојић послао лопту на половину гостију, где је до ње први стигао Гемовић, изашао сам испред Лазовића и шутирао, али је лопта отишла неколико центиметара поред стативе.

У другом полувремену, игра се одвијала углавном на средини терена, без изразитих прилика на гол. Јавор је до озбиљније шансе за погодак дошао тек 85. минуту, када је најпре Дукур шутирао са око четири метра, Вуклиш је одбранио, а потом је ударац упутио и Рушевић, али је лопта отишла неколико центиметара изнад пречке.

То је уједно била последња прилика на мечу, па је Војводина тако остварила важну победу у наставку борбе за пласман на европску сцену.