Тренер Војводине Ранко Поповић очекује да његова екипа одигра још једну добру утакмицу и да освоји бодове за крај јесењег  дела шампионата.

Фудбалери „старе даме“ у четвртак гостују екипи Вождовца након чега следује зимска пауза.

– Очекивања су увек иста, поготов са наше стране. Вождовац је млада и полетна екипа, која игра леп и интересантан фудбал, ако им се дозволи да играју своју игру, онда сте у великом проблему, јер су онда много незгодни. Ја се надам да ћемо искрено наставити овако да растемо из меча у меч и да будемо конкретнији. За таква очекивања основ је била и утакмица у Нишу, коју смо играли по невероватно тешком терену, а опет смо показали на невероватно лак и леп начин и квалитет и лепоту онога што тренирамо. Сада бих апеловао и да морамо да задржимо тај ниво и концетрацију и такав такмичарски ниво, можемо да очекујемо добре ствари за Војводину – рекао је Поповић.

Он је одговорио на гласине да ће напустити Војводину после утакмице са Вождовцем, са чим су упознати и играчи.

– То може да се одрази на више начина, али ја још нигде нисам отишао. Играчи то знају и они треба да покажу да су ту и да нису отишли нигде. Они треба да буду на терену и да покажу свој максимум, јер сви ми сутра представљамо Војводину. Сви смо ми још увек у Војводини и тако треба да се понашамо, и да тако завршимо овај део сезоне. Све ово друго долази после тога – истакао је Поповић.

Тренер Воше додао је да још увек није анализирао протеклу јесен.

– Анализирали још увек нисмо јер нисмо завршили полусезону, имамо још једну утакмицу. Али, ја морам да кажем једну ствар, ја бих пожелео свакоме да има сарадњу са управом и са свима онима који су око нас и који прате дешавања око нас. Мој однос са председником и са спортским директором био је непознаница када сам дошао, сада је то један ниво, могу да кажем и пријатељски, али никада не прелази професионални ниво, који је испред свега. Анализе смо оставили када будемо завршили полусезону и да причамо о свему, а можете и ви да анализирате, јер ви знате како је било пре и можете да упоредите са оним како је сада. Ја никада нисам 100% задовољан, јер увек верујем да може да буде боље, посебно када се сетим неких утакмица где смо заслужили да победимо, а нисмо. Остаје жал за тим, јер да смо те неке бодове освојили, али их нисмо узели. Бодове које нисмо узели не можемо да узмемо опет. Ова три бода су само сутра на столу и од нас зависи да ли ће бити код нас преко зиме и тако треба да размишљамо и да радимо – нагласио је Поповић.

Услови за игру на стадиону Вождовца су дефинитивно другачији, али они неће мењати Поповићеве захтеве и однос према игри.

– Ми нећемо много мењати наше захтеве. Ми морамо да се прилагодимо тим условима, али то неће бити алиби да неко може да помисли да терен може да буде неки узрок да неко не одигра на нивоу на ком треба да одигра за Војводину. Гледаћемо да из тих услова извучемо позитивне ствари за нашу игру и да онда на миру можемо да одемо на одмор и да дочекамо празнике – закључио је Поповић.