Тренер Војводине Ранко Поповић задовољан је издањем и резултатом своје екипе у победи над екипом Младости ГАТ.

Фудбалери „старе даме“ пласирали су се данас у четвртфинале Купа Србије пошто су победили градског ривала резултатом 3:0.

– Утакмица је била веома интересантна с обзиром на тешке временске услове, терен је ипак био у добром стању. Оно што смо хтели то смо и урадили, много младих играча добило је шансу и мислим да је квалитет игре био на високом нивоу. Мени је најважније да су играчи који имају мању минутажу одрадили на прави начин и да смо неке могли да одморимо до следеће лигашке мечеве. Ту пре свега мислим на Милосављевића који је одиграо много мечева ове сезоне. Драго ми је што су клинци који су играли одрадили све што је требало на прави начин, а били су и ефикасни, а то је и заслуга целокупне екипе која је озбиљно схватила ривала. Од почетка до краја смо деловали као тим, младим играчима треба пружати постепено шансу, а не да изгоре и сагоре и нестану. У свим аспектима је ова утамица успешна, дали смо и лепе голове и неколико добрих акција. Овај меч је архивиран, сада се окрећемо будућим изазовима – рекао је Ранко Поповић.

Осврнуо се тренер Војводине и на претходне дербија са Црвеном звездом и Партизаном.

– И раније сам говорио да је мени много важнији начин на који изгубимо или победимо. Ми имамо неке замерке, али смо доста добри изгледали у тим поразима, мислим да смо били равноправни с обзиром на ривале. Остаје жал што смо остали празних шака у те две утакмице. Данас смо наставили у том ритму, у промењеном саставу, али смо дошли до жељеног резултата – истакао је Поповић.

Тренер „старе даме“ верује да је ова утакмица и победа добро дошла да се екипа подигне и да сви играчи буду у такмичарском ритму.

– Свака утакмица доноси нешто добро, а много је боље по нас када противник има младу екипу која хоће да игра. Нама би било много теже да се противник затворио, избијао лопте и да смо улазили у неку тучу и зато честитам Младости. Ова утакмица је добро послужила и за то да сви играчи добију такмичарски меч, да пронађу ритам, јер нам је у финишу јесени сваки играч битан. Чак и играчи који су остали на клупи су показали озбиљност, били смо тим и то нам је све важно пред наредни меч – закључио је Поповић.

У наредном мечу Војводина у понедељак дочекује екипу Напретка.