Тренер Војводине Ранко Поповић жели да његова екипа настави да расте и да у Нишу дође до позитивног резултата.

Фудбалери „старе даме“ у суботу гостују Радничком, а Поповић верује да ће Нишлије бити мотивисане након победе над Партизаном.

– Желимо да утакмица са Радничким буде наставак нашег процеса. Играмо доста добро и коректно, ако изузмемо Партизан и Црвену звезду, остали резултати и игра су били добри. Раднички је победио Партизан и сигурно је мотивисан и против нас, да виде и овде шансу да победе једног великана. Ми хоћемо да будемо на оном нивоу на ком нас други доживљавају. Њихова мотивација је велика, а наша мора да буде изнад њихове. Не бих да се бавим тереном, јер ретко где у Србији су добри терени у ово доба године. Мени је жао што имамо неколико стадиона у Србији који су одлични, а на којима нико не игра и није ми јасно што неко није наредио да мора да се игра на њима, али већ имамо те терене. Због чега? Не да бисмо неког ослабили, већ да бисмо нешто направили, а да бисмо нешто направили, морамо да почнемо тако да размишљамо. Ако смо добили нове, модерне стадионе, колико год да се труде људи, као што знам да су ови наши на „Карађорђу“ дан-ноћ да би терен био што бољи, онда треба да их и користимо. Ово не треба нико да схвати као критику, већ као савет да неко можда размисли о томе. Јер, имамо одличне терене у Зајечару, Лозници, Лесковцу, на којима нико не игра. А што не бисмо играли тамо? Можда би дошло мање навијача, али би се квалитет фудбала појачао, а проценат повреда свео на минимум. То је мој скроман апел, да се не мешам ни у чији посао, већ само конструктиван предлог. Као што је мој колега Лазетић рекао после гостовања Фрајбургу да је терен био бржи од њиховог, па шта ми онда да кажемо? Ово говорим уз сво поштовање, јер сви ти детаљи утичу. Ми сада када радимо по овим теренима, копачке су играчима после ходања по терену пуне блата. То је један сложен процес, а када већ имамо те терене, било би лепо да их користимо. Не жалимо се, знамо шта нас чека и на нама је да будемо спремни на све терене и временске услове, јер на то не можемо да утичемо. Ако дођемо са правом главом, онда неће нико моћи да нам створи проблем. Пробаћемо да убрзамо и поједноставимо игру, да играмо на један или два додира и да не компликујемо – рекао је Поповић.

Он је потврдио да су сви играчи здрави и спремни за овај меч.

– Сви су здрави и хвала Богу да је тако у финишу полусезони. Не што су добри, него што су добри и у глави, расположени су и здрави су и спремни да покажу максимум. Видећемо да ли ће такви бити и у суботу, јер је најважније да такви буду и на утакмици – истакао је Поповић.

Тренер Војводине одговорио је и на констатацију да његов тим на две утакмице није примио гол и да се игра у дефанзивни поправља.

– Нисмо примили гол на две утакмице, а то је колективни успех. Наш начин игре је ризичнији, јер стојимо високо и желимо да играмо офанзивно, да одбрана буде далеко од гола. Током 90 минута је тешко издржати да контролишемо игру и да доминирамо цео меч. Ми треба да учимо да и када паднемо, да знамо да контролишемо игру без лопте и да ту направимо баланас. Када имамо лопту, види се да имамо контролу и да знамо шта ћемо урадити са њом. Наша задња линија нема навике да се брани напред, већ се аутоматски повлачи назад и још увек желимо да достигнемо што већи ниво у томе. Морамо да знамо шта треба да радимо са лоптом, него да и када је немамо, терамо противника да игра како ми хоћемо – закључио је Поповић.

Утакмица Раднички – Војводина на програму је у суботу у 14 часова.