Тренер Војводине Ранко Поповић честитао је својим играчима на победи над екипом ИМТ-а.

Фудбалери „старе даме“ победили су ИМТ резултатом 2:1, што је четврти везани тријумф Војводине на свом „Карађорђу“.

– Мислим да наш данашњи противник заслужује много веће поштовање него што се указује тренерима који пробају да играју фудбал. Код нас и даље гледамо шта ће судија да свира, да се ваљамо по терену, да вриштимо пре фаула, и зато имамо проблем у Европи. И пре меча рекао сам играчима да имам велики респект према свему што ради мој колега на клупи ИМТ-а. Играју једноставно и конкретно, у завршници напада их стварно има много и ово желим да кажем јавно, јер овакве тренере треба да гајимо и да их штитимо. Што се нас тиче, пред саму утакмицу нисмо знали ко ће да игра, Малбашић и Милосављевић су имали стомачни вирус, па је Бјековић био у саставу до после поподневног одмора, па није био ни на клупи. Неки вирус нас је закачио и ово говорим да бисте имали поштовања према свему што радимо. Ми смо много тога урадили за кратко време, али не могу се преко ноћи исправити неке ствари које су се гомилале. Ако упоредите однос на терену и оно како завршавамо утакмицу, и тркачки и играчки. Када момци заслужују критику биће критиковани, када заслуже похвалу биће похваљени. Ово је била још једна важна утакмица, нама је свака битна и желимо да идемо корак по корак и да у свакој будемо прави као данас – рекао је Поповић.

Он се осврнуо и на позитивне реакције својих играча, који су играли чвршће у одбрани и то је и публика знала да препозна.

– Ја упорно понављам својим играчима, ако је однос како треба, онда ти нико неће звиждати. Потребна нам је и трибина, пустите мало играче, верујте ми, чује се свака псовка. Ја лично немам проблема са тим, ја знам да сам ружан и да сам ћелав, мени је то само мотив да се покажемо, али играче морате подржати. Неки делови трибине су нам потребнији, али ми ћемо их натерати да нас подрже, односом и залагањем. Било је вечерас лепих покушаја, акција и опет понављам што брже иде лопта, онда смо опаснији. Трудићемо се да играмо више и брже према напред и драго ми је што се то примећује, то је комплимент за моје момке – истакао је Поповић.

Тренер Воше посебно је издвојио вечерас двојицу играча – Михаила Ивановића и повратника Стефана Ђорђевића.

– Миха је једно дивно дете и невероватан је на тренинзима и није лако да се у глави пребаци, а њему је Италија и даље у глави. Тај повратак није лак, јер када одете негде пуни ентузијазма, па се вратите негде где сумњају у вас, онда је то тешко. Ја никада нисам сумњао у њега због тога што сам видео неке ствари и на мени је било да га ослободим да и сви ви то видите. Ја увек могу да истрпим младог играча који има квалитет, а Михаило има понашање за пример. Ово само треба да му буде додатни мотив да настави овако, онда ћемо имати много радости сви заједно . Стефан Ђорђевић је одиграо докторски. Он није био планиран да почне утакмицу, али када смо разговарали, схватили смо да можемо да рачунамо на њега. Моја жеља је била да он опет буде са нама. И овако некога Бог награди када добро ради. Ја одавно нисам видео играча на било ком месту да чита игру, колико је лопти пресекао, колико је шанси направио, ушао је у шансу, додуше био је офсајд, али је важно да је осетио простор. Ја могу да причам о периоду од како сам ја ту, а момци сада дају све од себе. Мени иде вода на уста када играча који чита игру, који не трчи за лоптом, него зна када и где треба да буде. Када дођем кући ћу попити чашу вина у његово име, јер ме је одушевио – рекао је Поповић.

Он је најавио да ће наставити своју филозофију, а то је да напорним радом и бржом игром ствара победнике.

– Као тренер, ниједна моја екипа није играла да не победи и увек сам имао тај приступ и наставићу тако да радим и у Војводини, јер се тако стварају победници. За годину дана рада какву ћете екипу да имате? Праве победнике, а то је оно што је фалило Воши у прошлости, а када буде тако, онда ће и навијачи да се врате и да нас подрже. Данас је било лепо и желимо да наставимо тако – закључио је Ранко Поповић.