Тренер Војводине Ранко Поповић бираним речима говорио је на конференцији за медије после утакмице са Црвеном звездом.

Његов тим изгубио је данас резултатом 1:2 од Црвене звезде, али Поповић сматра да је његова екипа одиграла поштено и да ће наставити да ради у истом смеру.

– Оно што бих хтео да кажем у прилог фудбалу, за добробит игре, то не бих смео јер ћу бити погрешно преведен. Трудим се када причам српски да причам једноставно и да ме разуме свако, али нажалост у времену када су нам пуна уста људских права и залагања за све, као слободу говора, мислим да нам је много тога ускраћено и на леп начин онемогућено. Када се изгуби утакмица, ја не волим много да коментаришем неке ствари које су утицале на резултат. Генерално ми смо изгубили утакмицу јер смо правили грешке које нисмо смели да направимо. Два пута смо могли боље да реагујемо, али мени прија што је екипа до краја инсистирала на игри на победу. Њихова једина брига била је ко ће више да се ваља. Мени је жао што морам на овај начин да причам, али то се десило. Ја им од свег срца желим да у уторак направе добар резултат за добробит српског фудбала и да прођу даље. Исто тако мислим да су неке ствари фундаменталне што не можемо никог да добијемо у Европи. Мене би лично било срамота да тражим те неке ствари од свог тима, поготово ако ово треба да буде дерби. Да не буде да причам то што смо изгубили, оно што ми је највећи комплимент од четвртог судије био је тај што сам га у једној ситуацији питао да ли је могао да буде фаул, он ми је одговорио да се наш играч није бунио, на шта сам му ја рекао да их не учим да се буне него да вас поштују. То треба да буде параметар – поштовање. Ми смо покушали све што је у нашим могућностима, неким играчима недостаје искуство. Друго полувреме се утакмица растрзала, било је много прекида, одуговлачења. Надам се да ће погледати опет утакмицу, па ће приметити да голман не може до бесвести лопту у рукама па да шета са њом по шеснаестерцу. Није ово критика, него ако можемо да убрзамо игру, јер нас то после кошта у Европи, тамо те нико не чека. Како играмо овде, тако играмо и у Европи. Жао ми је и што се Матеус повредио, можда би са њим неке ствари биле другачије. Ми настављамо наш пут, да се трудимо да играмо што брже и на гол више и да у будућности – рекао је Поповић.

На критике на рачун игре Гиорбелидзеа, Поповић је стао у одбрану свог играча, као и целокупног тима.

– Прво не смемо да губимо поштовање и да говоримо да је Гиорбелидзе залутао на терен, јер залутао сигурно није. Он има своје квалитете, он је наш најбржи играч на левом боку, а ту је играо Букари. Видели смо после оне прве утакмице да Ђорђевић није поновио добре партије, а мора да их понавља у континуитету. Ја увек гледам ко је најбоље решење да одговори у том тренутку, јер мислим на крајњи резултат и исход. Ђорђевић и његови квалитети су велики, али треба да их понавља у континуитету. Ја сам га први похвалио после прве утакмице, коју потом није поновио у наредне две. И ту морамо да будемо искрени. Имамо и Букинца, али је наш највећи проблем што када ми уигравамо неке ствари, он дође дан пред утакмицу, због позива у репрезентацију. И да се њему дешавају такве ствари као данас, не бисмо имали такве замерке. Ја желим да се поштује наш став, који преносимо и на играче, а то је да и када губимо и када побеђујемо, то радимо као тим. Можда смо могли да се боље поставимо да та лопта ни не дође тамо, а после смо могли и да одбранимо и онда се ништа од тога не би десило. Сигурно да има ствари за поправку и ја од тога не бежим – истакао је Поповић.

Вошин тренер је за крај додао да би требало више да се разговара о суђењу и да се прецизније утврде правила.

– Као што сам рекао, због слободе говора и правила, не бих да говорим о неким стварима. Критика треба да буде позитивна ствар, да научимо да је прихватимо и да из њих напредујемо, а не да кажњавамо. Ја често разговарам са судијама, а после једне утакмице сам им указао на неке грешке и после једног меча када смо били оштећени, један нас је назвао и извинио се. Ја нећу да откријем после које је то утакмице да не бих ни њему направио проблем, али то је пример како треба да се понашамо и да сарађујемо.  Ако је Зука на прошлој утакмици добио жути картон јер је стао испред лопте која се померала и играч га напуцао, а данас кажу да то није за картон и ја више не знам правила. Рајко и Лаза су добили четврте пред картоне пред Чукарички због фаулова над њима, а у наредној се понови иста ствар, а судије реагују другачије. Тешко је данас пратити све, лако је бити паметан када гледаш преко камере, али зато треба више да разговарамо и да сарађујемо. Ја никада нисам чуо да је иједан судија изгубио посао због моје грешке или неког другог тренера, а многи тренери су изгубили послове због тога што је судија ненамерно погрешио, јер ја увек желим да верујем да грешке нису намерне. Oстало је на вама, оружје је у вашим рукама, ви имате перо. Ја не знам ни о чему смем да причам да не будем санкционисан. Или треба увек да причамо флоскуле, да се изљубимо честитамо противнику и идемо даље, чекамо 15. да легне плата да док трајемо, трајемо. Е па ја тако не радим, јер желим да кажем све што је за добробит фудбала, али на прави начин – закључио је Поповић.