Тренер Војводине Ранко Поповић и клупски лекар Борко Вукосав одржали су данас конференцију уочи утакмице са Радником.

Фудбалери „старе даме“ у недељу од 18 часова играју меч 12. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије, а уочи ове утакмице доктор Борко Вукосав саопштио је лепе вести о стању Џонатана Болингија.

– Ми смо се видели овде пре 35 дана када смо били сви забринути, јер је наш Џонатан Болинги био смештен на Институт за плућне болести због изузетно тешког здравственог стања у коме се налазио. Био је животно угрожен и тада су сати одлучивали о судбини његове терапије. Сада је повод сасвим другачији, много смо боље расположени, јер је његово стање стабилизовано до те мере да може да настави са терапијама у кућним условима. Он је јуче отпуштен из болнице, сада следује рехабилитација. Познајући њега као правог борца са терена, верујем да ће и ово друго полувреме његове утакмице привести успешно крају уз помоћ свих нас у клубу и његових најближих. Стање је добро, стабилно, али је пред њим дугачак пут до потпуног опоравка – рекао је доктор Борко Вукосав.

Не желећи да улази детаљније у медицинску анализу, Вукосав је потврдио да је Болинги био у изузетно тешком стању и да је пред њим још дуг пут до потпуног опоравка.

– Не желимо да причамо много о медицинским детаљима, осим тога је дошао у Нови Сад у изузетно тешком стању. Дошао је у установу са озбиљним професионалцима и захваљујући њима Болинги је данас жив. Поред тог професионалног стања, показали су и невероватну људскост. Болинги је дошао са обостраном упалом плућа која је изазвала септично стање и попуштање свих органских система. Започета је борба и терапија и у тим тренуцима сваки сат и минут је био битан да се предузму прави кораци. Терапија је срећом уродила плодом, али њему заиста постоји дугачак пут до опоравка и повратка на терен. Ми немамо информацију шта се дешавало у Африци, али знамо да је нешто инфективно изазвало његово стање – саопштио је Вукосав.

Тренер Војводине Ранко Поповић такође се захвалио свима који су водили бригу о нападачу „старе даме“.

– Ја бих упутио захвалност нашем медицинском тиму и свим оним људима који су помогли у болници и Институту за плућне болести који су урадили невероватне ствари да Боли данас буде код куће, да има нормалан живот, а и дају нам наду када његово здравствено стање то дозволи, да се врати на терен. И ја сам га посетио и још увек су ми у глави оне његове очи, када смо ушли код њега, када ми је стиснуо руку и рекао „тренеру, ја ћу да се вратим“. Ја сам му у шали одговорио да сутра у 14 часова крећемо у Нови Пазар и да ако се не појави плаћа казну. Болинги има невероватну вољу и та његова енергија нам је потребна, али док се он не врати, имамо друге играче на располагању – почео је Поповић.

Тренер Воше потом је похвалио тим Радника.

– Чека нас један дисциплиновани противник, екипа која је можда најбоље дефанзивно организована. Имали смо две недеље да се посветимо раду и могу да кажем да бих био пресрећан ако будемо сви видели део онога што су момци радили на тренинзима ове недеље. Са великим задовољством то могу да вам пренесем, а ми ћемо се потрудити да у недељу то види цео стадион. Игра, однос, залагање, све је дијаметрално супротно од другог полувремена у Новом Пазару. С нестрпљењем очекујем да видим да ли ће екипа поновити све то у недељу на утакмици – истакао је Поповић.

Он се још једном осврнуо на претходни пораз од Новог Пазара, након ког је очигледно упутио важну лекцију својим играчима.

– Не знам где су едуковани и како су фудбалски васпитавани и ко је коме рекао да три бода код куће и на страни нису иста и да игра буде толико другачија. Ако знаш да играш фудбал, онда га играш онако како треба да га играш. Ја знам да ти момци имају много више потенцијала, али морају и они да буду спремни да га дају. Ја не могу са клештима као зуб да из њега извлачим, већ он мора да буде спреман да га да. Ове недеље је стварно било то. Ја сам оптимиста, али сам и реалиста, нисам еуфоричан, али је било милина гледати како су радили. Играчи су схватили неке ствари, али то све треба да пребацимо и на терен, на утакмицама. Ми морамо да признамо и да живимо са тим да је дрес Војводине много тежи него неког другог клуба. Играчи морају да буду свесни тога, ми смо ту да им помогнемо. Ако ја треба да их мотивишем, то „ако“ ће још увек да буде ту. Свако ко је нормалан и ко је био на терену у другом полувремену у Новом Пазару, ко је био после на састанку, довољна му је мотивација да после тога обуче дрес и зна шта треба да ради – нагласио је Поповић.

Још једна позитивна вест је да више нема кадровских проблема.

– Баш сам јутрос рекао доктору и због тога дугујемо захвалност лекарском тиму, јер коначно имамо гужву на терену. Први пут нисмо у хендикепу када је бројчано стање у питању – открио је Поповић.

За крај, тренер Воше је желео да упути важну поруку навијачима и позове их у што већем броју.

– Желим да искористим ову ситуацију да јавно поручим нашим навијачима да дођу у што већем броју, јер су нам заиста потребни. Заправо, увек су нам потребни, али желимо да дођу и да направе амбијент подршке и да гурамо једни друге. Ја обично ово иначе не радим, али ми желимо да урадимо на терену нешто због чега ће они желети да нам се придруже. Ја хоћу да дођу да покажемо да смо заједно, да можемо и да хоћемо да правимо нову и бољу причу за све нас – закључио је Ранко Поповић.

Карте за запад моћи ће да се купе на дан меча на благајнама Карађорђа по цени од 700 динара, а карте за север продаваће се по цени од 300 динара. Улаз на источну трибину ће као и до сада бити бесплатан за све оне који дођу у обележјима Војводине. Сви који буду купили улазницу за западну трибину, треба да је сачувају, јер ће на полувремену насумично бити изабран један број власника улазнице који ће добити на поклон нови црвено-бели дрес.

Такође, куповином улазнице за меч са Радником, добија се и бесплатна карта за рукометну утакмицу другог кола Ф групе Лиге Европе између Војводине и Силкеборга, која се одиграва 24. октобра у 20.45.