Тренер Војводине Ранко Поповић очекује још једну лепу фудбалску представу против градског ривала, екипе Младости ГАТ.

Након што је у прошлом колу „стара дама“ елиминисала РФК Нови Сад, наредни ривал је – Младост ГАТ за коју наступа чак осам позајмљених играча из редова Војводине.

Поповић сматра да ће они сигурно имати посебну мотивацију да се докажу на овој утакмици.

– Лепо је што се у Купу Србије поново састајемо са ривалом из Новог Сада и да можемо да радимо на промоцији фудбала. Најважније је да на најбољи начин то урадимо да би се фудбал овде дигао још на један виши ниво. Фокус можда јесте на првенству, али нисам сигуран да ће тако бити и сутра на утакмици, јер тако је било и против Новог Сада, сви смо видели како је то изгледало на терену. Претпостаљам да сте сви гледали дерби Барселона – Атлетико Мадрид и како је Жоао Феликс пресудио својима, па и ми сутра имамо, нећу да кажем Феликса, али сигурно играче који имају мотивацију против своје Војводине. То је потпуно спортски и природно, да покажу да им је место у Војводини и да је можда неко погрешио у њиховој процени. Они ће сигурно имати жељу да се наметну да докажу да им је место уместо сутрашњих ривала из Војводине. Ја се надам да ће моји играчи бити једнако мотивисани, јер то показује карактер екипе. Наш циљ је да одиграмо једну квалитетну и добру утакмицу и да прођемо у наредну рунду, јер је то и наша жеља и обавеза – рекао је Поповић.

Са њим се сложио и везиста Радомир Милосављевић.

– Очекује нас битна утакмица, имамо велике циљеве у Купу Србије. Сви смо спремни и то је најважније, као и да смо фокусирани. Надамо се проласку даље, јер нам је такмичење у Купу Србије веома важно и ту је реалније да можемо до трофеја – нагласио је Милосављевић.

Утакмица осмине финала Купа Србије Младост ГАТ – Војводина на програму је у среду у 18 часова, а капије ће бити отворене и улаз слободан за све заинтересоване навијаче.