Тренер Војводине Ранко Поповић истакао је на данашњој конференцији за медије да очекује тешку утакмицу против Чукаричког.

Фудбалери „старе даме“ гостују Чукаричком у недељу од 16.30, а Поповић не може да рачуна на све играче.

– Могу само да похвалим Чукарички што је урадио у последњем периоду и лепо је што имамо такав један клуб у лиги и за противника. Мене интересује да имамо екипу која може да тактички одговор. Знамо да не можемо да рачунамо на играче који имају жуте картоне, док су неки под знаком питања и покушавамо да их оспособимо да буду спремни. Желим да поновимо однос, дисциплину и организацију коју смо имали на последњој утакмици и ако то будемо урадили онда смо стварно на добром путу – рекао је Поповић.

Он се осврнуо на претходну победу против Радника у којој су у први план искочиле новајлије Алекса Вукановић и Кембел.

– Алекса Вукановић нам је донео много јер поседује огромно искуство. Иако Кембел не поседује толико искуство, он доноси неки другачији квалитет, и то је оно што нам је потребно. Ја од почетка говорим једну важну ствар, а то је да не може да буде „ја“ испред „ми“. Са играчима причам много и често сам имао прилику да чујем то „ја“ и онда им одговорим да треба да видимо и где смо ту „ми“. Када то укапирамо, онда ћемо ми бити јачи и на гостовањима, јер је колектив најбитнији. Подреди се колективу и онда ће колектив сам да избаци неког и не видим разлог да то не буде и када играмо ван свог стадиона. Најважније је да то играчи прихвате и они играчи који су спремни да се отворе и прилагодимо, тако ћемо као група бити бољи и то је оно чему тежимо. Играчи схватају ствари, али треба и да прихвате. Ја немам никакве тајне, и све што кажем играчима, могу и вама. Имамо неке навике од раније, ко је где био, шта је радио, а фудбал је овај моменат и овај тренутак и ако сада не будемо добри, онда неће бити како треба. Ако променимо сада, будућност ће нам бити још боља. Неке ствари су укорењене и то треба да мењамо, да будемо конкретнији, да играмо из првог додира. Мотивација? Нема лепше од тога да радиш оно што волиш и да од тога издржаваш породицу. Себи и за генерације иза себе да обезбедиш неке ствари. За мене је највећа мотивација била идентификација са дресом који носим. То нису флоскуле, треба да осетимо дрес и то сам ја и то хоћу да будемо ми. Да знамо где играмо и зашто играмо и онда ће нам индивидуално бити бољи – истакао је Поповић.

Тренер Воше сматра да пораз од Фиорентине не може да утиче негативно, већ само позитивно на екипу Чукаричког.

– Пре једно 25 година, ја сам играо са мојим малим клубом Штурмом из Граца, са једним великим тренером, Ивицом Осимом, и играли смо у Лиги шампиона. Играли смо против Реала у Мадриду и изгубили смо 5:1 и после три дана играли смо градски дерби против ГАК. Они су били загрејани, нису нас добили дуги низ година, то је дерби на живот и смрт као код нас. Ми се вратимо после такве утакмице, уморни у којој смо примили пет комада. Али, каквих пет комада – до 75. минута резултат је 2:1, ми имамо шансе, али немамо квалитет да их решимо. Они после дају своје, ту су Мијатовић, Шукер, Раул и не знам ко. И играмо тај дерби, ја погледам на семафор, стоји 15. минут, а ми дишемо на шкрге. И мој кум Дарко Миљанић и ја у одбрани, ови се раштрчали, не можемо да их похватамо. Наш мајстор Иво Властић да гол за 1:0, после тога буде 5:0 за нас. Зашто? Због карактера. И ово је право питање. Чујем те фразе „рањени лав“, али они да нису квалитетни, не би играли Европу. Колико год да су изгубили, они ће из тих утакмица изаћи много јачи, јер они играју против ривала каквих нема у нашој лиги. И зато сам упоредио са оном утакмицом са Реалом. Брзина лопти, дуели, све оно што они виде и осете, они су испред нас. И Чукарички и ТСЦ. И нема везе што губе, што дуже буду играли, они ће и напредовати. Ми имамо прилику да прихватимо да више нисмо део оног крема Европе и треба да учимо и да напредујемо, да следећи пут изгубимо 2:1, па нерешено, па онда да победимо. Тако смо и ми у Штурму расли, били смо последњи па смо играли Куп УЕФА, па смо онда прошли групу у Лиги шампиона. Једноставно, ти осетиш како растеш и напредујеш, као у обданишту и школи. Погледајте само какав фонд играча има Чукарички и шта су све урадили последњих година. Пораз од Фиорентине не треба да гледамо као неки параметер, већ да гледамо како су они уопште дошли у позицију да је играју. Њих су претходне године и утакмице довеле до Фиренце – нагласио је Поповић.

За крај, он се осврнуо на играчки кадар.

– Не бих да откривам имена, два-три играча су имала температуру, видећемо са докторима да ли ће бити спремни. Али, ја желим да ми стремимо ка томе да када немамо двојицу, да се издвоје нова двојица и да немамо 12-13, него 16-18 играча и да сви растемо заједно. Сада не можемо да рачунамо на суспендоване Лазаревића и Милосављевића, али хоћемо да њихове замене одраде њихов посао – закључио је Поповић.

Утакмица Чукарички – Војводина на програму је у недељу у 16.30.