Тренер Војводине Ранко Поповић сматра да је његова екипа одиграла два потпуно различита полувремена у победи над Радничким 1923.

Фудбалери „старе даме“ победили су вечерас на „Карађорђу“ након преокрета екипу Радничког 1923 головима Малбашића и Болингија, а Поповић је после меча честитао гостима на одличној утакмици.

– Обично немам обичај да коментаришем игру противника, али морам да кажем један детаљ, који вероватно нисте приметили. Оставио је најбољег играча код куће да би добио тим и ја честитам свом колеги на томе, јер то не виде они који знају све о фудбалу. И то сам рекао играчима у свлачионици да не гледају и да забораве на табелу и бодове. Данас су детаљи одлучили утакмицу, могло је да оде у потпуно другом смеру и Раднички је могао да освоји три бода и то не би било незаслужено. Морамо да будемо објективни и да кажемо ствари какве јесу. Опет смо поновили неке ствари, направили смо много неизнуђених грешака, а када смо престали да мислимо на грешке и када смо убрзали проток лопте, заиграли смо много боље. Прво полувреме је прави пример како не смемо да играмо. У првом полувремену смо баш сви подбацили, али друго је било потпуно друга прича. Померили смо линије напред, нападали смо, дали смо голове, потребно нам је још доста рада, али ја нећу кукавице у екипи, овај клуб заслужује поштовање. Ми смо у другом полувремену заслужили поштовање нашим односом и то нам је донело резултат. Волео бих да неку утакмицу одиграмо мирније. Сада ћемо искористити ову паузу да се додатно уиграмо. Данас нам је велики допринос донела клупа, играчи који су ушли променили су ток утакмице. Није битан квантитет, већ квалитет, јер не може да уђе и да за пет минута одради посао – нагласио је Поповић.

Он је прокоментарисао и ситуацију после које је Војводина примила гол на почетку утакмице.

– Грешке се дешавају, али мени се не свиђа што је до ње дошло због лоше комуникације. Нема онога ти ћеш, ја ћу, већ када кренеш на лопту, по цену повреде саиграча, та лопта се чисти, после ћемо да бројимо зубе. Дешавају нам се у континуитету грешке, то је ствар концентрације и чињенице да ми желимо да унесемо неке нове ствари у нашој игри и то понекад буди дилеме код играча и онда дође до грешака – рекао је Поповић.

Након репрезентативне паузе Војводина за две недеље гостује Спартаку у Суботици.