Тренер Војводине Ранко Поповић оптимиста је пред дуел са Радничким 1923.

Војводина у шестом колу Моцарт Бет Супер лиге Србије у суботу дочекује екипу Радничког 1923, а Поповић се нада доброј партији и победи своје екипе.

– Евидентно је да смо у ове три утакмице побољшали и унапредили неке ствари. Игра се мало убрзала, али недовољно за оно што бисмо ми хтели, али то није тако лако. Оно што мени највише смета јесте што правимо неке неизнуђене грешке и онда будемо кажњени због тога. Ако то сведемо на минимум, онда ћемо напредовати много боље и брже. Што се тиче сутрашње утакмице, морам да похвалим играче на труду на тренинзима, јер раде напорно да бисмо што пре достигли форму коју желимо. И они су свесни да треба да смањимо број грешака и да истовремено поправимо ефикасност. Добро је што стварамо све више прилика и то из игре, што и хоћемо да буде препознатљиво за нас. Нажалост, како утакмице одмичу, концентрација пада, а она је повезана са умором и желим да будемо мало бољи у том аспекту. Поштујемо сваког противника, не желимо да гледамо табелу, јер она може да нас завара. Треба да гледамо себе, да из меча у меч растемо и да на сваком следећем будемо бољи – рекао је Поповић.

Он је открио да се Асмир Кајевић опоравио од повреде и да ће конкурисати за састав.

– Тањга неће бити у протоколу, Кајевић се враћа и то је добра вест, јер нам је потребно његово искуство. Он није потпуно спреман, али је важно што знамо да ће моћи да нам помогне, а сада колико, то зависи и од развоја ситуације на терену. Што се осталих тиче, сачекаћемо до сутра, неки играчи су тренирали смањеним интензитетом, нису то неке повреде, али остаје да видимо ко ће бити потпуно спреман – истакао је Поповић.

Тренер Воше осврнуо се и на потенцијално на папиру лакши распоред после репрезентативне паузе и истакао да би волео да је његов тим фаворит на свакој утакмици до краја сезоне.

– Ја бих волео да Војводина буде фаворит у свим утакмицама и то видим као привилегију. Више пута сам поновио да ми морамо увек да будемо свесни величине клуба који предстаљамо, али и да ми још нисмо ништа дали за то име и то тек треба да урадимо. Будите сигурни да ће играчи учинити све за Војводину, колико брзо, видећемо. На ове три утакмице видео се помак, а сада треба да на терену покажемо сваки пут да смо фаворит – изјавио је Поповић.

Шеф стручног штаба „старе даме“ не крије да је велики број примљених голова проблем његове екипе.

– Неозбиљно је за једну екипу која жели да буде при врху да прима толико голова. Статистика је таква, због чега је то тако, морамо да решимо тај проблем и свесни смо свега. Већ сам рекао да у финишу мечева падамо због умора, али мене радује што настављамо да дајемо голове и да стварамо шансе. Радимо сваки дан на томе да примамо што мање голове, али ми хоћемо све одједном. И да стварамо младе играче, и да правимо игру и да имамо резултат, знате ли колико је то одједном? Игру смо унапредили и наставићемо то, радимо и на смањењу примљених голова, јер ако наставимо овако, нећемо бити при врху. Уз сво поштовање према нашим противницима, али ми смо на последња два гостовања по свему што смо приказали, изгубили четири бода. Те бодове нико не може да надокнади и тако морамо да размишљамо – рекао је Поповић.

За крај, потврдио је и да ће новајлија Матеус Индио бити у протоклу, на клупи за резерве.

– Можемо очекивати Матеуса када је већ ту, могао би да буде у протоколу. Боље да буде на клупи него на трибини, да осети ту атмосферу. Неће почети меч, наравно, а да ли ће играти, то зависи од више фактора – закључио је Поповић.

Као и до сада, улаз на исток биће бесплатан за све који дођу са обележјима Војводине. Карте за запад, по цени од 800 динара, продаваће се на продајном месту компаније ГИГСТИКС у ТЦ Париски магазин (Булевар Краља Александра 12, Нови Сад) у петак од 9:00 до 19:30 часова. На дан утакмице, карте ће се продавати на благајни стадиона од 19:00 часова.

Утакмица Војводина – Раднички 1923 на програму је у суботу у 21 час.