Тренер Војводине Ранко Поповић на данашњој конференцији за медије истакао је да је дерби у Бачкој Тополи прилика да се његова екипа покаже у -правом светлу.

Фудбалери „старе даме“ у недељу од 19:30 гостују екипи ТСЦ-а у Бачкој Тополи у дербију 15. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије.

– ТСЦ је вероватно једна од најорганизованијих екипа у нашој лиги. Играчки кадар који може одговори у такмичењима у којима учествује и зато су ту где јесу. Можда је то екипа која је у неком периоду утакмица оставила најозбиљнији утисак у Европи од наших клубова. Не бих гледао крајње резултате, већ гледајући онако док су се држали, показали су највише. И зато је ово леп изазов за нас, да заокружимо многе добре ствари које радимо. Ја не волим да причам о томе, желим да то оставим вама који гледате. Не волим да мрачимо, волим критику, да буду констрактивне, али после ове утакмице после које смо се сви осетили да смо изгубили, на њој смо видели неке стваре које нисмо видели и у неким претходним првенствима. Прво полувреме је било наш модел који није лако поновити у том интензитету. Када тако неко одигра, у неким другим лигама, на другим теренима и дресовима, таквом фудбалу се дивимо, а када гледамо на празном терену у Новом Саду онда ми мрачимо и извлачимо неке негативне ствари. Оно што је добро је добор, а оно што не ваља ћемо да поправљамо. Ми смо криви што нисмо завршили победом и са овацијама. Десило се то што се десило и надам се да се неће више понављати. Свесни смо свега, причали смо о томе, али то све морамо да урадимо на терену. Није лако, али знамо ка чему идемо и који је наш циљ. Прекосутра имамо једну лепу прилику да све то покажемо против једне екипе по мери – рекао је Поповић.

Тренер Војводине сматра да његов тим не треба да гради оптимизам на умору ТСЦ-а због Европе, већ због добрих ствари у њеној игри.

– Војводинин оптимизам не треба да се гради због нечега што се дешава у ТСЦ-у, већ због ствари које се дешавају код нас. Наш оптимизам треба да градимо на том првом полувремену и добар део другог дела против Железничара. Ми смо прво полувреме били као цунами, у сваком нападу смо долазили до шанси и на томе хоћемо да градимо оптимизам, али да исправимо грешке. У тој игри, која их понесе, изгубили су контролу, озбиљност, али су играчи свесни тога. ТСЦ на седам, осам позиција има топ играча који могу да играју у свакој екипи код нас, и то по двојицу, тако да не верујем да ће бити уморни. Утакмице у Европи могу само да их побољшају и убрзају, а спорост је највећи проблем нашег фудбала. Ми радимо на томе да све убрзамо и ја сам сигуран да нико од вас није веровао да ћемо ми за три месеца доћи на овакав ниво игре, па макар и на 45 минута. Ми ћемо радити на томе да тако играмо у континуитету и то по 90 минута – нагласио је Поповић.

Он се осврнуо и на кадровске проблеме, који су и даље присутни, а још увек није познато да ли ће Кембел и Матеус Индио бити спремни.

– Бољи јесу, али морамо још да видимо колико ће Кембел и Матеус бити спремни, а и то су ствари које не смемо прескакати када причамо о свему. И ви када куцате извештај, како бисте га писали да вам неко извади четири дугмета са тастатуре? Ја се надам да ће што више играча бити спремни и да ће неко нови да искочи. Сви који су у Војводини морају да буду свесни да је овај клуб посебан. Ми од првог дана понављамо исто и идемо ка томе. Мене интересује да они који изађу на терен, морају да буду свесни чији дрес носе и да тако и играју, да то цене и уживају у томе. Када тако изађу, онда ће и резултати доћи – закључио је Ранко Поповић.

Утакмица ТСЦ – Војводина на програму је у недељу у 19:30 уз директан пренос на каналу Арена премиум 2.