Тренер Војводине Ранко Поповић задовољан је и игром и резултатом у победи своје екипе над нишким Радничким.

Фудбалери „старе даме“ победили су вечерас на свом „Карађорђу“ екипу Радничког резултатом 3:2, а Поповић је после меча поново похвалио своју екипу.

– Интересантна утакмица за неутралне, за нас који смо више у томе била је мало више стресна. Јуче су нас прозвали за голове, а данас је противник дао два, а ми три, што је одлучило меч. Морамо да тежимо ка томе, да када имамо 2:0 да се не повлачимо назад, већ да увек идемо ка напред. Резултат 2:0 је опасан када не размишљамо како треба. Сваки противник у овој лиги може да те казни, нема велике разлике, ако му дозволиш, а ми смо дозволили у једном периоду. Ипак, ми смо на крају показали да идемо увек на победу. Након трећег гола смо кренули офанзивније, играли смо на победу и да покажемо агресивност и да чувамо гол што даље од нашег. Ми смо и даље у једном процесу упознавања, игру је најтеже правити, а ми морамо да је направимо што пре. Изванредно је што су момци са клупе донели потребну енергију и то је донело оно што нам је требало, а то је овакав резултат – рекао је Поповић.

Он је ипак истакао и неке негативне сегменте игре, који су у овом тренутку прихватљиви и нормални.

– Морамо да будемо критични, видео сам да смо много грешака у додавањима, што је последица превелике жеље за победом и притиска који осетимо. Хтео сам да играчи покушају задњи пас, а пас је основа, као слова, као писање. Ако не дамо пас, не знамо да пишемо, а онда ја после не могу да читам како треба. Данас је било ипак много боље него у прошлој утакмици. Могли смо у неким тренуцима да одиграмо пас уместо дриблинга, а то је све последица тог притиска и жеље за победом. Оно што ме радује јесте да смо играли на победу, грешке су саставни део и ми смо ту да их исправимо. Данас је било тешко време, утакмица је била захтевна, баш зато смо и срећни, јер смо се издигли из свега и заслужено победили. Играчима не замерам ни на једном потезу када желе да играју, јер ако не покушаш, не можеш ни да успеш. Срећан сам због победе, навијача и жеља ми је да сви уживају у нашој игри и да моја екипа буде срећна као што је била данас и зато ћемо увек дати све од себе да победимо – нагласио је Поповић.

У наредном колу Воша у суботу од 20.30 гостује екипи Младости из Лучана.