Тренер Војводине Ранко Поповић задовољан је игром и победом своје екипе над Напретком.

Фудбалери „старе даме“ победили су Напредак резултатом 2:0, а Поповића је обрадовао и поновни сусрет са бившим саиграчем и познаником Владимиром Гаћиновићем.

– Ја сам стварно срећан да могу после толико година да седимо после толико година заједно и да играмо један против другог, јер се знамо из другачијих времена када се играо другачији фудбал. Што се тиче утакмице, почели смо мало нервозно, мислим да није било разлога за то. Ми смо знали да је доласком Владе Гаћиновића, Напредак унапредио своју игру, што потврђују њихове последње утакмице. Тражио сам од играча да будемо стрпљиви и да не срљамо, али смо то радили у неким моментима и нисмо успевали да ухватимо игру какву смо хтели. Матеус се вратио после паузе, дао нам је стабилност, а онда смо дали и два прелепа гола. И пре утакмице рекао сам играчима да можемо некада да шутнемо и ван шеснаестерца, а не да са сваком лоптом улазимо у петерац. Нисам очекивао да можемо овакве голове да дамо. У другом полувремену сам превентивно заменио Матеуса, а мислим да смо и са Николићем имали контролу и томе смо тежили. После изгубљених лопти смо играли добар притисак. Задовољан сам победом и бодовима и што смо оваквим головима показали да можемо да играмо и овако – рекао је Поповић.

На питање да ли очекује да екипа може да освоји још шест бодова у преостале две утакмице, Поповић је одговорио да ће дати све од себе.

– Чуо сам и пре ове утакмице да су уписали сви девет бодова на три утакмице, сада је остало шест у игри, али ја не могу да обећам нешто што сте ви унапред уписали. Могу да вам обећам да ћемо покушати и учинити све да наставимо да газимо овим нашим путем и да играмо овако као до сада. Колико бодова ћемо да узмемо, то не могу да кажем, нисам Дејвид Коперфилд, не бавим се магијом, само радом, који мислим да се види на терену. Ако момци буду испуњавали то што хоћемо, онда ћемо сигурно бити близу томе што хоћемо – закључио је Поповић.

У наредном колу Војводина гостује екипи Радничког у Нишу, а та утакмица на програму је у суботу у 14 часова.