Након промоције нових дресова за сезону 2023/24, у Историјском архиву Града Новог Сада, тренер Војводине Ранко Поповић говорио је о предстојећој утакмици против екипе ИМТ-а.

Фудбалери „старе даме“ у петак од 18.30 дочекују ИМТ у 10. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, а Поповић је најпре изразио задовољство што су се окупљени данас присетили величине ФК Војводина.

– Прво бих желео да повучем једну паралелу која може да се пренесе и на нас. Неколико пута смо рекли, а потврдили и данас док сте причали причали о историји Војводине, а то је како су заједно српска и јеврејска заједница у слози изградили стадион, како су заједно урадили многе ствари и то и ја данас желим, да све што радимо, радимо сви ми заједно. Заједно је једна реч која би требало да нас све спаја и да ми заједно вратимо Војводину тамо где треба да буде. Нажалост, што се тиче терена, претходних година није била тамо где припада и мора да буде. Ми овим дресовима треба да дамо прави сјај, то ће бити најлепши одговор и највеће задовољство за све оне који су својим радом, знојем и крвљу стварили историју овог клуба. Драго ми је што смо данас били сви заједно ту да се подсетимо величине ФК Војводина јер би то требало да нам буде пут којим треба да идемо – нагласио је Поповић.

Он сматра да је ИМТ изузетно опасна екипа, али да од својих играча очекује да покажу своје право лице.

– Што се тиче утакмице са ИМТ-ом, и овај пут хоћу да се мање бавимо противником и да се ми питамо. Наравно, треба да посветимо пажњу и да пружимо поштовање нашем ривалу, јер су изузетно млада и полетна екипа и незгодна уколико им се дозволи да имају реч на терену. Ако ми будемо на нашем нивоу, у шта верујемо по свему ономе што радимо последњих недеља, онда сам сигуран да ће они имати проблема са нама. Такође, морам да истакнем да смо се ми на другачији начин припремали ове недеље, јер нисмо знали када и где ћемо играти. Требало је данас да играмо против Вождовца, на крају као што се зна дошло је до померања, али то неће бити алиби, већ једноставно нисмо стигли да радимо ствари које смо хтели. Од утакмице очекујем као и од сваке да изађемо на терен и покажемо да смо играчи Војводине, односом према дресу и играма на терену – рекао је Ранко Поповић.

Он је најавио промене у саставу у односу на претходни меч са Јавором.

– Ја бих волео да не буде, али нажалост ће бити промена. Требало би до сутра буде све у реду, али ко год буде играо зна шта треба ради и то треба да нам буде неки стандард – закључио је Ранко Поповић.

Утакмица Војводина – ИМТ на програму је у петак у 18.30, а карте за западну и северну трибину продаваће се на дан меча на благајнама стадиона по цени од 800 динара (ЗАПАД) и 300 динара (СЕВЕР), док ће улаз на источну трибину бити бесплатан за све који дођу са обележјима Фудбалског клуба Војводина.