Љубитељи фудбала широм света са нестрпљењем ишчекују суботу вече, када ће се у финалу овосезонске Лиге шампиона у Паризу састати фудбалери Реал Мадрида и Ливерпула. Нема сумње да ће гледаност овог меча бити изузетна у свим крајевима света, а за љубитеље фудбала у Новом Саду и околини, Град Нови Сад и „Heineken“ су одлучили да организују заједничко гледање утакмице на платоу Вујадина Бошкова, баш као што је то био случај и за реванш утакмицу полуфинала између Реал Мадрида и Манчестер ситија.

Они који су одлучили да на споменутом месту у већем друштву гледају ту утакмицу, били су у прилици да виде и малу изложбу посвећену наступима ФК Војводина у Европи, а исто то ће бити случај и у суботу, када је на програму финале најквалитетнијег европског фудбалског такмичења.

Сви који дођу, моћи ће да виде ретке, вредне и поједине врло старе експонате који сведоче и чувају успомену на европска путешествија „старе даме“. Примера ради, поред фотографија са утакмица и података о самим мечевима, посетиоци ће имати прилику да виде пехар освајача Средњоевропског купа, који је Војводина освојила 1977. године, затим статуу из 1955. године коју је Војводина добила од Роме поводом двомеча између ова два клуба такође у Средњоевропском купу, па пехар из 1982. године са турнира „Де ла Линеа“, на којем су, осим Воше, учествовали још Реал Мадрид, Атлетик Билбао и Нотингем форест… Из новије историје, биће изложени поклони које је „стара дама“ добила као успомену на двомече против Атлетико Мадрида, Рапида из Беча, Сампдорије…

Наравно, осим изложбе, организатори су се потрудили да за посетиоце обезбеде и низ других интересантних садржаја, те Воша позива све који су у могућности да сутра вече дођу на плато Вујадина Бошкова, искористе заиста ретку прилику да уживо виде експонате који чувају сећање на историју Војводине и уједно уживају у лепом дружењу и фудбалу.

Сутрашња утакмица почиње у 21 сат, с тим да су гледаоци добро дошли на догађај већ од 18 часова.