Фудбалски клубови Војводина и Борац из Бањалуке потписали су данас меморандум о сарадњи.

Тим поводом, данас је одржана конференција за медије на којој су се присутнима обратили потпредседник ФС Србије Бранислав Недимовић, генерални секретар ФС Републике Српске Дејан Лукендић, председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић и председник Скупштине ФК Борац Стојан Малбашић.

Присутнима се најпре обратио председник Скупштине ФК Борац Стојан Малбашић.

– Захваљујем се домаћину, ФК Војводина на организовању овог потписа о једној дугорочној сарадњи. Ова сарадња није од јуче, траје годинама уназад, јер Војводина и Борац имају изузетну сарадњу и са навијачке стране, али и у функционисању између клубова. Многи играчи из Војводине играли су у Борцу, баш као што су и чланови Борца долазили у Нови Сад. Овим уговором ми само оверавамо и правимо једну званичну и дугорочну сарадњу која ће да има веће оквире и већи садржај у наредном периоду – рекао је

Након тога, обратио се и председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић.

– У име ФК Војводина желим да све присутне и да се захвалим ФС Србије који нам је учинио ту част да будемо домаћини данас на састанку два савеза. Желим да поздравим и представнике ФС Републике Српске и ФС Србије, као и људе из братског клуба Борца са којима имамо вишедеценијску сарадњу и она функционише на више поља, а сада желимо да је подигнемо на виши ниво. Циљ нам је да међусобно максимално помажемо једни другима и да се развијамо у правом смеру. Осим омладинских школа, у фокусу је сада и сениорски погон, Борац је одличан претходних година, спремни су за Европу. Војводина расте, очекујемо и ми још боље резултате и значиће нам да навијачи једног и другог клуба подржавају међусобно и Војводину и Борац. Нама је Бањалука ту, увек у срцу и близу, а и Нови Сад ће увек бити домаћин нашим драгим гостима из Борца. Пуно ми је срце што данас добијамо правну форму за све оно што радимо годинама уназад, а сада ћемо проширити ту сарадњу на више поља – рекао је Драгољуб Збиљић.

Након тога, уследило је потписивање меморандума о сарадњи, а потом се обратио и потпредседник ФС Србије Бранислав Недимовић.

– У оквиру свесрпског сабора који се данас одржава и у Београду и у Новом Саду и широм Србије, мени је задовољство што у једном од најлепших центара, ФЦ „Вујадин Бошков“ будемо гости. Има једна симболика. Малопре када сам био у канцеларији и видео сам једну фотографију, из децембра 1987. године, шампионска слика Војводине, а са Борчевог стадиона. Нећемо се присећати који је био резултат, али то је најбољи показатељ колико ово пријатељство траје. Ово данас је велика ствар за нас данас. Озбиљна сарадња постоји већ дуги низ година, али то је прерасло у озбиљнију сарадњу. Желим да се захвалим и ФС Србије на донацији од 500.000 евра за изградњу терена са вештачком траву. Данас је и зато велики дан за све нас. Мени је припала та част да будем данас овде и извињавам се у име свих из ФС Србије, који су у Шведској – изјавио је Бранислав Недимовић.

За крај, на донацији ФС Србије захвалио се генерални секретар ФС Републике Српске Дејан Лукендић.

– Желим да се захвалим свима у име ФС РС. Ово је веома значајно за нас, радимо девет терена, а ово је значајан износ који ће нам помоћи у реализацији пројекта. Није тајна да кубуримо са инфраструктуром, а овим ћемо успети у нашем циљу да средимо терене са вештачком травом. Ова, као и свака помоћ, веома је значајна и ово је велики искорак за нас. У склопу нашег пројекта, ово је донација која нам је баш значајна и захваљујемо се свима – истакао је генерални секретар ФС Републике Српске Дејан Лукендић.