Помоћни тренер Војводине из сезоне 1988/89, у којој је „стара дама“ освојила своју другу шампионску титулу – Јован Коврлија, преминуо је јуче у Новом Саду после дуге и тешке болести.

Јован Коврлија је рођен 20. јануара 1942. године и као играч је био истакнути члан зрењанинског Пролетера и олимпијске репрезентације Југославије.

По завршетку играчке каријере, посветио се тренерском позиву, па је тако крајем 1979. године постао тренер у млађим категоријама ФК Војводина, а недуго потом је био уврштен у стручни штаб првог тима. Као најближи сарадник тадашњег шефа стручног штаба Тонка Вукушића, учествовао је у повратку Војводине у Прву савезну лигу Југославије у сезони 1986/87, а две године касније, уз Љупка Петровића и Јосипа Пирмајера, учествовао је у постизању великог успеха освајањем друге шампионске титуле „старе даме“. Тренерску каријеру је још градио у Грчкој, као и у домаћим клубовима Врбас, Бечеј и Земун.

Сахрана покојника одржаће се у уторак у 12:45 сати на Новом гробљу у Новом Саду, а комеморација истог дана у 11 часова у свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику.

Породици Јована Коврлије, његовој родбини, пријатељима, бившим саиграчима и сарадницима, као и свима који су га познавали, фудбалски клуб Војводина изражава своје искрено и дубоко саучешће.