Тужна и шокантна вест данас је погодила све у фудбалском клубу Војводина. Од последица заразе корона вирусом, спортски директор ФК Војводина Милан Косановић преминуо је у својој 50. години. Напустио нас је изузетан спортски радник, врхунски фудбалски стручњак, истински пријатељ и човек који је својим знањем, харизмом и радом давао немерљив допринос свеукупном развоју ФК Војводина.

Милан Косановић је рођен 22. новембра 1971. године у Новом Саду, а своју каријеру посветио је највише фудбалском клубу Војводина, у којем је обављао многобројне функције. У свом периоду боравка у Војводини, који је трајао пуних седам година, обављао је посао тренера омладинског тима, помоћног тренера првог тима и координатора омладинске школе „Илија Пантелић“. Као тренер омладинаца Војводине, освојио је две узастопне титуле у Омладинској лиги Србије и изнедрио многе будуће првотимце „старе даме“, попут Сергеја Милинковић-Савића, Мијата Гаћиновића, Радована Панкова, Емила Роцкова, Небојше Косовића и многих других.

Као члан стручног штаба ФК Војводина, учествовао је у освајању Купа Србије 2014. године, првог у историји клуба.

Његова специјалност била је рад у млађим категоријама, а својим посебним методама рада је утицао на развој каријера бројних полазника Вошине школе, након чега је добио позив Вељка Пауновића, тадашњег  селектора омладинске репрезентације Србије. Косановић је био изузетно важан члан стручног штаба који је предводио омладинце Србије до историјске титуле првака света на Новом Зеланду 2015. године.

Касније, Косановић је са успехом био и члан стручног штаба Црвене звезде од 2017. године, а са Владаном Милојевићем је потом сарађивао и у Ал Ахлију. У Нови Сад се вратио јесенас, када је и постао спортски директор Војводине.

Информације у вези са местом и одржавањем сахране и комеморације биће саопштене накнадно, а његовој породици, пријатељима, као и свима који су га познавали, фудбалски клуб Војводина изражава своје искрено и дубоко саучешће.

Нека му је вечна слава.