grbovi vosa rad

 

 

Nakon dvonedeljne pauze fudbaleri Vojvodine nastavljaju prvenstvene bitke. U sklopu 13. kola JSL Vojvodina gostuje ekipi Rada, a meč se igra u subotu, 22.11.2014. od 13:00 časova, na Vračaru.

Biće to 54. zvanična utakmica ova dva Kluba. Na dosadašnjih 53 nešto usešniji je bio Rad sa 17 pobeda, naspram 16 pobeda Vojvodine, uz 20 utakmica koje su se završile bez pobednika. U prošlogodišnjem izdanju JSL, zanimljivo, Vojvodina je pobedila u Beogradu, dok je radio pobedio u Novom Sadu. Kao gost, Vojvodina nije imala previše uspeha protiv Rada. Na 28 utakmica, samo 2 pobede uz 12 poraza i 14 utakmica koje su završene bez pobednika.

Što se tiče ovosezonske forme, Rad igra promenljivo, ali i daleko kvalitetnije nego li prošle sezone. Nalaze se na 9. mestu JSL sa 14 osvojenih bodova. Imaju 4 pobede, 6 poraza i 2 nerešene utakmice. Zanimljivo da su 3 od 4 pobede ostvarili u gostima, dok kod kuće imaju (samo) 1 pobedu, uz 1 nerešenu i čak 4 poraza.

Poslednje 3 utakmice Rada :

10. kolo Mladost Lučani – Rad   2:1

11. kolo Rad – C. zvezda   1:2

12. kolo Jagodina – Rad   0:2

Rad je, kao i Vojvodina, prošao u ¼ finale Kupa Srbije, u kom se sastaje sa Partizanom.

Što se tiče Vojvodine, ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, ako se može tako reći, jer je ekipa trenera Marića vezala dva poraza, od Partizana na strani i Donjeg Srema na Karađorđu.

Šef stručnog štaba Vojvodine je istakao da su dvonedeljnu pauzu iskoristili pre svega da osveže ekipu. Što se tiče ekipe Rada, radi se o kvalitetnoj ekipi, što ga više brine nego li negativni statistički podaci koji ne idu u prilog Vojvodini. Kada je reč o povređenima, Darko Puškarić se vraća u ekipu, što je za njega kao trenera, a i ekipu od velikog značaja. Enver Alivodić se nije opravio i neće konkurisati za utakmicu. Očekuje tešku utakmicu, ali i povoljan rezultat, pre svega da ekipa ne izgubi, iako bi bilo idealno kad bi ekipa ostvarila pobedu.

Prvotimac Slobodan Novaković je izjavio da je utakmica sa Radom izuzetno bitna, jer dolazi nakon dva vezana poraza i male rezultatske krize. Istakao je da je Rad kao Rad uvek nezgodan protivnik za Vojvodinu, ali da očekuje da ekipa zbije redove i završi prvenstvo onako kako je započela.