Фудбалери Војводине у петак од 16 часова дочекују екипу Радника у 23. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије, а тренер Милан Раставац позвао је навијаче да у што већем броју подрже тим у борби за важне бодове.

Војводина је у првом мечу овог пролећа пред својим навијачима победила екипу Колубаре резултатом 3:0, а Раставац жели да настави тај низ и против Радника.

– Почео бих ову конферецију позивом нашим навијачима да дођу и да нас подрже и помогну да остваримо нову победу. Ми смо екипа која не узима ништа, већ осваја, а то значи борба у којој ми дајемо све од себе и много нам значи помоћ са трибина. Зато позивам наше навијаче да дођу на стадион и да буду уз нас и помогну нам у тој борби. Што се тиче те утакмице, наравно да нам неће бити лако. Радник је направио одређене промене, појачали су се, што показује и њихов бодовни салдо на старту другог дела сезоне. Имаћемо ривала који жели да нас изненади и дође до бодова, а наш задатак је да то онемогућимо. За то ће бити потребно да будемо довољно агресивни офанзивно и дефанзивно и да довољно трошимо противника и дођемо у ситуацију да дођемо до три бода – рекао је Раставац.

Он зна да ће Радник имати велики мотив против Војводине, али је сигуран да ће жеља његове екипе бити још већа.

– Верујем да ће имати велики мотив, али опет не видим разлог да буде већи него наш. Ми смо сами себи најважнији и дошли смо у ситуацију да нема више калкулисања и све је у моменту и то у овом – истиче Раставац.

Воша ће против Радника бити готово комплетна, пошто је ван строја само Урош Кабић.

– Сви су здрави осим Уроша Кабића који ће бити још неких седам дана ван строја. Урош Николић се вратио у тренажни процес и конкурисаће за састав – рекао је Раставац.

Тренер Воше признао је да је реми у Лучанима био психолошки ударац, али да ће најбољи лек бити нова победа.

– Свака утакмица у којој осећате да сте заслужили више, а добили мање доноси неки психолошки ударац. Осетили смо тај ударац и верујем да смо га преживели, а најбољи лек за то су три бода – истакао је Раставац.

Радник је прошле године победио Војводину у Новом Саду резултатом 1:0 и тако је почео низ пораза „старе даме“, али ни та традиција не оптерећује Милана Раставца.

– Мене та традиција дефинитивно не оптерећује. Ја сам човек који гледа унапред и који своје циљеве и решења тражи у свему ономе што долази. Мислим да смо ми у овом моменту квалитетнији тим од Радника и на нама је да то покажемо. Нема разлога ни да колектив буде оптерећен неким негативним резултатима из прошлости – каже Раставац.

Он је за крај додао да је једна од опција да Воша заигра у офанзивнијем саставу него иначе.

– Имамо идеју да будемо у офанзивнијој постави из два разлога – да брже и чешће нападамо и да противника много више трошимо и терамо на грешке – закључио је Раставац.

Улазнице за ову утакмицу ће се продавати по ценама од 400 (запад) и 200 динара (исток). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), а улазнице за исток ће се продавати на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“). Благајне ће бити отворене на дан меча, сат времена пре почетка утакмице.

Улаз на исток биће слободан за све који дођу у обележју ФК Војводина (дрес, мајица, шал итд).

Утакмица Војводина – Радник на програму је у петак у 16 часова уз директан пренос на каналу Арена премиум 1.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept