Тренер Војводине Милан Раставац сматра да је гостовање Спартаку прилика да се његов тим „освети“ за реми из првог сусрета са Суботичанима на „Карађорђу“.

У првом дуелу на старту сезоне, 24. јула, резултат је био 0:0, а Раставац подсећа да је његов тим био бољи и да је заслужио да освоји три бода.

– Ово је утакмица у коју улазимо са жељом да се на неки начин осветимо за ону прву утакмицу за коју верујемо да смо заслужили да победимо, а нисмо успели. Имамо дозу изражене жеље да у овом мечу дођемо до три бода. Спартак има добру екипу, одлично је вођена, неће нас заварати њихова резултатска криза јер некада резултати нису прави показатељ. Свесни смо да морамо да одиграмо најбоље што умемо, да у одбрани осујетимо нападе Срећковића, Крстића и играча који се убацују из другог плана, а да у нападу будемо довољно квалитетни и агресивни и да угрозимо Манојловића који је био одличан у првом мечу. Иза нас је један победнички низ и ми тежимо да га наставимо. Имамо још три утакмице, у фокусу је увек прва следећа, а према информацијама које сам добио чека нас терен у добром стању и зато очекујем добру фудбалску представу из које ћемо, надам се, ми изаћи као победници – рекао је Раставац.

Он је потврдио да у овом тренутку може да рачуна на све играче, те се осврнуо на негативну традицију против Спартака у последњим сезонама.

– До данас је здравствени билтен добар, односно нема играча на које не можемо да рачунамо, а надамо се да ће тако остати и после последњег тренинга. Што се тиче негативног биланса са Спартаком, Војводина вуче неке репове, те има разне неке негативне низове, и ја само могу да кажем да ћемо и на овој утакмици ићи да се боримо за сваку лопту, са жељом да победимо противника. Тај приступ може да нам донесе победе у утакмицама у којима ми имамо неку негативну традицију – истакао је Раставац.

Шеф стручног штаба Војводине сматра да је систем са „лажном деветком“ донео одређене позитивне промене у игри.

– Мислим да је тај систем проширио спектар наших активности у нападу и са моје тачке гледишта сматрам да можемо да наставимо да играмо на такав начин – каже Раставац.

За крај, он је прокоментарисао јучерашњи жреб у Купу Србије, који је Воши доделио Младост ГАТ у наредној рунди.

– Срећна околност жреба је да играмо код куће у овој рунди, а несрећна је што играмо трећи пут са истим противником, јер знамо за неписано правило је тешко победити истог ривала више пута у кратком периоду. Нисмо у ситуацији да бирамо, такав је жреб. Али опет, и да сам могао да бирам, мислим да бих изабрао овај пут у другом колу Купа Србије – закључио је Раставац.

Утакмица 18. кола Моцарт  Бет Супер лиге Србије, Спартак – Војводина, на програму је у суботу у 18 часова из директан пренос на каналу Арена спорт 5.