Тренер Војводине Милан Раставац честитао је својим играчима на борби до краја и победи за пласман у четвртфинале Купа Србије.

„Стара дама“ вечерас је након преокрета у 86. и 90. минуту головима Вељка Симића и Немање Николића победила Младост ГАТ и то трећи пут од почетка ове сезоне.

– Ми смо се спремали за ову утакмицу знајући да ћемо имати простор да доминирамо. С друге стране, пре меча нам је висила над главом чињеница да је увек тешко победити истог ривала три пута у кратком временском периоду. Меч је текао у ритму у ком нисмо хтели, да су другачије околности, мислим да би све изгледало течније, али с друге стране смо остварили циљ на један леп фудбалски начин, у финишу утакмице, после преокрета. На нашу срећу успели смо на крају меча да одрадимо задатак, а радује ме и што смо контролистили мирноћу, агресију и игру што није било лако. Хвала навијачима који су нас бодрили у свим овим невољама током целог меча, до самог краја. Користим и ову прилику да их позовем све да у последњој утакмици у суботу, попунимо трибине и да пружимо подршку овим момцима, да ову полусезону прославимо победом и рецимо највећом посетом у овој полусезони. Екипи Младости желим много среће у наставку, данас су се мушки борили, а нису успели да дођу до пролаза, верујем да овако наставе могу да дођу до бодова које су заслужили у последњих неколико утакмица – рекао је Раставац.

Иако је Војводина губила до пет минута пре краја, он истиче да није размишљао о поразу, већ шта може да промени да помогне својим играчима.

– Не размишљам о крајњем резултату, већ о корацима које са клупе могу да урадим да се до краја утакмице ствари доведу у нашу корист. Размишљао сам да одржимо позитивну атмосферу, знали смо ћемо играти против ривала који игра ниско и да ће се грешке дешавати, трудио сам се да и ја и играчи останемо што позитивнији и да тако будемо упорни до краја и да сачекамо наше шансе – истакао је Раставац.

Он се сложио са констатацијом да је његов тим у последње време имао проблема у реализацији.

– Ми последње две утакмице кубуримо у тим ситуацијама које треба да реализујемо, а ми их промашимо. Наиђе такав период да то не иде и ја верујем да ћемо га пребродити, имамо још ту једну утакмицу на којој то можемо да поправимо. Прелазни рок ће бити одрађен у складу са нашим могућонстима и приоритетима, а један од приоритета је да поправимо реализацију. Ипак, имамо још времена до прелазног рока – каже Раставац.

Тренер Воше подржао је Ива Бараја и Филипа Малбашића и истакао да верује да ће они ускоро прорадити.

– Имамо групу играча која је нешто у лошијој форми, али то је део свачије каријере и не мислим да треба неког да нападамо, само да више радимо и сачекамо их. Ја имам потпуно поверење у њих, Барај и Малбашић су одлични играчи и само је питање када ће то крунисати головима – закључио је Милан Раставац.

Војводина у последњем мечу ове године дочекује Раднички 1923, тај меч је на програму у суботу у 19 часова.