Тренер Војводине Милан Раставац позитивно је оценио завршене припреме у Словенији.

„Стара дама“ ремизирала је данас са Муром резултатом 1:1 и тако завршила припреме без пораза.

– Сада можемо да сагледамо припреме у целини и могу да будем задовољан како смо радили. Ми смо се определили да радимо интензивно, а да утакмице играмо онолико колико можемо. Имали смо одређени континуитет, а најважније је да су сви остали неповређени – рекао је Раставац.

Он је нагласио да је очекивано да екипа у овом тренутку не може да игра најбоље што уме.

– Недостаје нам још уиграности. Могу да кажем да одређене делове у одређеним фазама игре радимо добро, у осталом осцилирамо, али то је нормално у овом трентуку. Подизаћемо ритам и ниво игре из утакмице у утакмицу и кроз првенство, тако да верујемо да ћемо бити бољи и да ће се нови играчи уклопити, јер они имају само седам дана тренинга – изјавио је Раставац.

Воша је на овим припремама показала да је посебно опасна из прекида.

– Посветили смо посебну пажњу свему, али имамо потенцијал да будемо успешни у прекидима, са играчима који могу да их изведу, а да и угрозе гол ривала. Верујем да ће нам прекиди донети много – истакао је Раставац.

По избору играча на данашњем мечу могла би да се наслути и стартна постава за прво коло против Напретка.

– Можемо да кажемо да ће већина из групе данашњих стартера почети меч у првом колу. Наша идеја је да припремимо што већи број играча који може да одговори захтевима, да можемо да користимо и те ротације, с обзиром на то да је и ова пауза између првенства била изузетно кратка, баш као и припремни период. Баш због тога верујем да ћемо макар у првих месец дана првенства користити велики број играча. Сада нам је циљ да се по повратку у Нови Сад добро одморимо, онда нас очекује још један микроциклус и уигравање за прво коло. Не оптерећујемо се много распоредом, свакако морамо да играмо са свима, хоћемо да извучемо максимум из екипе у сваком тренутку – закључио је Милан Раставац.