Штопер Војводине Синиша Саничанин најавио је повратак на победнички колосек у предстојећој утакмици против Златибора.

Војводина је изгубила на гостовању од Рада у прошлом колу, а Саничанин не крије да је његову екипу изненадио такав исход.

– Играмо са екипом која је при дну табеле и јасно је да смо фаворити. Не бежимо од чињенице да се од нас очекује да победимо у свакој утакмици, јер смо нашим играма и резултатима утицали на то. Желимо три бода и да се на неки начин оправдамо за пораз од Рада. Нисмо очекивали тај пораз и надамо се да ћемо поново ући у победничку серију – рекао је Саничанин.

Централни дефанзивац „старе даме“ осврнуо се и на жреб у Купу Србије, који је „довео“ Партизан у Нови Сад.

– Задовољни смо жребом јер играмо код куће, а то нам је било веома важно. Свашта може да се деси, игра се 90 минута, један детаљ може да одреди утакмицу. Куп је специфичан, али ми смо показали да умемо да играмо тај систем и да пазимо и на најмање грешке, те да исте искористимо против наших ривала – истиче Саничанин.

Он нема дилему да Војводина треба да упише што више победа и да на крају првенства буде трећа на табели.

– До краја првенства желимо што више победа, иако смо на неки начин осигурани што се тиче пласмана у Европу. Ипак, добра игра и победе ће нам значити да на прави начин завршимо сезону, а нови трофеј у Купу Србије би био невероватан успех – нагласио је Саничанин.

Штопер Воше усталио се и у својој репрезентацији Босне и Херцеговине. Он је током недавне репрезентативне паузе имао прилику да чува Килијана Мбапеа и Антоана Гризмана, који важе за понајбоље нападаче на свету.

– Задовољан сам својим партијама у дресу репрезентације. Моји саиграчи су врхунски фудбалери који играју у великим клубовима и знатно су ми помогли да и ја будем на највишем нивоу. Ипак, остаје жал што нисмо узели сва три бода против Финске, јер смо били бољи. Против Француза није било лако, али мислим да смо и њих одлично затворили и неутралисали најјача оружја. Ипак, играчи попут Мбапеа и Гризмана су светска класа и једним потезом могу да реше меч. Нажалост, баш тако су нас и победили – закључио је Синиша Саничанин.

Утакмица Војводина – Златибор на програму је у понедељак у 18 часова.