Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Вождовца резултатом 2:0 (2:0) у четвртом колу Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Вељко Симић у 24. и Мирко Топић у 37. минуту.

Тренери Славољуб Ђорђевић и Предраг Роган на терен су извели следеће саставе:

Војводина: Вуклиш – Цуцин (од 65. Јеличић), Ковачевић, Стевановић, Деветак – Буснић (од 55. Максимовић), Топић – Новевски (од 75. Вукадиновић), Човић (од 65. Зукић), Симић (од 55. Бастајић) – Кабић.

Вождовац: Прековић, Богдановић, Милосављевић, Станисављевић, Ласикас, Мијаиловић, Вујновић, Милојевић, Пуртић, Ивезић, Хајдин.

Војводина је била конкретнија од самог почетка и припретила преко Симића, али је и Вождовац убрзо узвратио преко Станисављевића кога је зауставио Вуклиш.

Бољу игру Воша је крунисала у 24. минуту, Топић је проиграо Новевског на десном боку, овај сачекао прави тренутак да пошаље оштру лопту на другу стативу, а тамо је сачекао Вељко Симић за 1:0.

Вождовац је узвратио одмах након примљеног гола, Вујновић се нашао испред Вуклиша у петерцу, али је голман Војводине ногама зауставио већу опасност по гол.

Војводина је успела да дуплира вођство у 37. минуту, Новевски је поново асистирао, овај пут из корнера, а Топић главом матирао голмана Прековића за 2:0.

Одмах на старту другог дела игре уследио је кратак прекид, Буснић и Војновић су се сударили главама, уследила је лекарска помоћ и срећом ниједан играч није доживео тежу повреду, па је меч настављен након неколико минута. Славољуб Ђорђевић је у 55. минуту направио двоструку измену, ушли су Максимовић и Бастајић, а заслужени одмор добили Буснић и Вељко Симић, да би убрзо и Зукић заменио капитена Човића, а Јеличић Цуцина.

Први и једини ударац у оквир гола у наставку имао је Милојевић, чији је покушај из слободњака на истеку сата игре зауставио Вуклиш. У другом полувремену, Воша је стала на лопту, није играла много према противничком голу,  а како је време одмицало, Вождовац није имао снаге да озбиљније угрози гол Вуклиша.

Воша је уписала прву победу ове сезоне и сада има четири освојена бода и меч мање, због одложене утакмице против Младости у Лучанима.