Фудбалер Војводине Вељко Симић сматра да је његова екипа спремна за старт сезоне и верује у позитиван резултат у првом колу против Црвене звезде.

„Стара дама“ сезону отвара на гостовању Црвеној звезди у Београду, а Симић верује да Воша може до позитивног резултата.

– Утакмица са Црвеном звездом је највећи изазов за сваког играча у нашем првенству. У питању је четвороструки првак, који је за разлику од других тимова најмање променио играчки кадар овог лета. Уиграни су, јаки на свим позицијама, сачували су костур екипе, али далеко од тога да ми немамо шансе. Како се каже „шампиону се не прети“, али уверен сам да ћемо имати шта да покажемо и да можемо да изненадимо на „Маракани“ – рекао је Симић.

Вошин офанзивац такође верује да је пред његовом екипом још једна успешна сезона.

– Промена играчког кадра по мом мишљењу је изуезтно позитивна, јер сада имамо идеалан баланс између младих и талентованих играча и оних искуснијих који носе тим. Војводина сваке године има највеће амбиције и ми смо себи поставили велике циљеве за ову сезону. Увек ћемо се борити за сам врх, идемо на победу у свакој утакмици, јер то приличи реномеу нашег клуба – истакао је Симић.

„Стара дама“ ће и овог лета играти у квалификацијама за пласман у једно европско такмичење. Вошин први ривал у новоформираном такмичењу Лиги конференције јесте литвански Паневежис.

– Ривал нам није толико познат, али сам сигуран да ћемо се после утакмице са Црвеном звездом детаљно посветити Паневежису и да ћемо бити спремни за тај меч. У Европи нема права на поправни, морамо да будемо сконцентрисани и да идемо корак по корак, надам се тако све до групне фазе – закључио је Вељко Симић.

Утакмица Црвена звезда – Војводина на програму је у петак у 20.00, а „стара дама“ потом гостује Паневежису у четвртак 22. јула од 17.30.