Везиста Војводине Аранђел Стојковић ускоро ће прославити леп јубилеј у екипи „старе даме“.

Од како је стигао на „Карађорђе“ јула 2018. године из Спартака, Стојковић је до сада уписао 92 наступа у дресу Војводине и нема дилеме да ће ускоро постати „центурион“.

– Донедавно нисам ни знао да сам близу јубиларног стотог наступа. Није мала ствар одиграти сто мечева, посебно не за клуб који има такву традицију и величину као што има Војводина. Недостаје ми још неколико утакмица да стигнем до јубилеја и било би лепо да га прославимо уз нове победе Војводине – рекао је Аранђел Стојковић.

Након двонедељне паузе, фудбалере Војводине очекује дуел са Новим Пазаром.

– Пријао нам је одмор, и искрено, дошао је у правом тренутку. Имали смо заиста згуснут распоред, одиграли смо велики број утакмица што је оставило последице. Неколико играча је доживело лакше повреде, међу њима сам био и ја, али сада смо свежији и одморнији. Утакмица са Новим Пазаром неће бити лака, баш као ни свака наредна, јер улазимо у кључан део сезоне – нагласио је Стојковић и наставио:

– Можда на папиру делује да имамо лакши распоред, али у финишу првенства сви ривали су далеко тежи. Те слабије екипе из доњег дела табеле хватају последњи воз за опстанак и сигурно да су сада опаснији него на почетку или средином сезоне. Сада се води жестока борба за сваки бод, за сваки гол, корнер, или било коју ситуацију која може да их извуче и донесе опстанак. Због тога стање на табели сада може да нас завара и не смемо да допустимо да се то догоди – истакао је Аранђел Стојковић.

Он сматра да неће бити нимало лако да Војводина понови успех из прошле сезоне, односно да остане трећа и да освоји Куп Србије.

– У најмању руку бих волео да поновимо успех из прошле сезоне, али то је теже поновити други пут. Тим се није много мењао, а некако се увек верује да је потребна барем нека промена да не дође до засићења. Срећом, код нас то није случај, напротив, у екипи влада одлична атмосфера, дуго смо заједно, познајемо се и међусобно се поштујемо на терену и ван њега. Уиграни смо и све те предности што смо дуго на окупу користимо на најбољи могући начин. Зато и верујемо да можемо да одбранимо Куп Србије и да сачувамо треће место на табели – закључио је Аранђел Стојковић.

Утакмица Војводина – Нови Пазар на програму је у петак у 17 часова.