Основна школа „Ђорђе Натошевић“ у Новом Саду данас је била домаћин експедиције Спортског друштва Војводина.

ФК Војводина представљали су Лазар Јовановић, Синиша Тањга, Милан Ковачев и Михајло Бутраковић, а и испред ЖФК Војводина присутне су биле – Ирена Мајсторовић, Душица Петровић, Теодора Тривић, Ања Мијатовић и Анастасија Вуксановић.

Овом посетом настављена је акција СД Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ посећује основне школе у Новом Саду и околини, и за циљ има усмеравање деце ка спорту и здравом начину живота, али и поштовању основних спортских вредности, попут тимског духа и фер-плеја.

Воша је током ове акције претходно посетила основне школе: ’’Соња Маринковић“, ’’Јован Јовановић Змај“, ’’Коста Трифковић“, ’’Прва војвођанска бригада“, „22. август“, „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Јован Дучић“, “Вељко Петровић“, “Петар Кочић“, „Ђура Даничић“ и „Иво Лола Рибар“.

Присутнима се најпре обратила Ирена Мајсторовић, која се фудбалом активно бави пуних 11 година.

– Мој тата и мој деда су се бавили фудбалом, па сам и ја желела да наставим њиховим путем. Долазим из малог места где су углавном дечаци играли фудбал, ја сам уз њих расла, и тако сам и ја наставила да се бавим фудбалом –

Душица Петровић је позвала све заинтересоване девојчице да уколико желе да се баве фудбалом онда дођу на тренинг и да пробају.

– Што се саме игре тиче, нема много разлике између женског и мушког фудбала. Разлика је у томе што су у мушком фудбалу много већа улагања и већа је конкуренција. Углавном се данас сви одушеве када чују да девојке играју фудбал, док је пре то некако било смешно. Сада је много другачије и прихваћеније и зато ако нека девојчица данас жели да се бави фудбалом, онда и треба да проба. Код нас су увек добродошле. Женски фудбал је у успону и биће из године у годину – рекла је Душица.

Синиша Тањга је истакао да је потребно имати вере у себе било којим спортом да изаберете да се бавите.

– Најбитније је имати веру у себе, одатле креће све. Потребно је имати ред, рад и дисциплину. Ја сам у једном тренутку тренирао три спорта, али ме је фудбал највише привлачио и наставио сам њиме да се бавим. Увек сам веровао у себе, баш као што и сада верујем, па ћемо видети шта ће бити даље – рекао је Синиша Тањга.

Лазар Јовановић сматра да је таленат недовољан без много рада, труда и одрицања.

– Ја сам упоредо ишао у школу и тренирао фудбал. Играм фудбал од четврте, пете године и знао сам да ћу се бавити фудбалом јер ми је и отац био професионални фудбалер и желео сам и ја да идем његовим путем. Имао сам таленат, али он не значи ништа ако не тренирате и будете дисциплоновани. Мора много да се ради и улаже да би се дошло до циљева, а мој је да једног дана играм за Милан или Интер – открио је Лазар Јовановић.

Након тога, чланови ФК и ЖФК Војводина одговарали су на занимљива питања малишана о томе како су почели да тренирају фудбал, о разликама када га играју дечаци или девојчице.

Након првог дела у учионици, и у школи „Ђорђе Натошевић“ уследило је и дружење у фискултурној сали. Тамо су присутни одиграли партију фудбала, уз осмехе, загрљаје, а чланови Воше су давали аутограме и поделили поклоне – лопте, распореде часова, постере првотимаца, а такође је поклоњено и 500 улазница за источну трибину за суботњи дерби између Војводине и Црвене звезде.

Члановима СД Војводина било је задовољство да данашњи дан проведу у пријатној атмосфери ОШ „Ђорђе Натошевић“, а сигурни смо да ће и дечаци и девојчице уживали у нашој акцији „Ти си наша прва љубав“ и да ћемо се видети ускоро опет.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.

I Accept