Основна школа „Иво Лола Рибар“ у Новом Саду данас је била домаћин експедиције Спортског друштва Војводина на челу са представницима ОК Војводина Страхињом Ђогићем, Данилом Елезовићем, Стефаном Кокезом и Стефаном Дакићем, као и члановима КК Војводина, међу којима су били – помоћни тренер Александар Пилиповић и играчи – Лука Недељков, Урош Бањац, Богдан Заграђанин и Филип Станојевић.

Овом посетом настављена је акција СД Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ посећује основне школе у Новом Саду и околини, и за циљ има усмеравање деце ка спорту и здравом начину живота, али и поштовању основних спортских вредности, попут тимског духа и фер-плеја.

Воша је током ове акције претходно посетила основне школе: ’’Соња Маринковић“, ’’Јован Јовановић Змај“, ’’Коста Трифковић“, ’’Прва војвођанска бригада“, „22. август“, „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Јован Дучић“, “Вељко Петровић“, “Петар Кочић“ и „Ђура Даничић“.

У пријатној и забавној атмосфери, одбојкаши и кошаркаши су најпре одговарали на занимљива питања дечака и девојчица о својим узорима и раним почецима, разлозима да изаберу баш те спортове, као и забавним о томе да ли су некад погрешили у кључним тренуцима и да ли је стресно губити високим резултатом, али и о томе да ли су завршили своје основне студије.

Након првог дела у учионици, уследио је онај који се чекао – партије кошарке у школском дворишту и одбојке у фискултурној сали. Уз много смеха, добрих потеза и међусобних загрљаја, клинци и клинцезе су добили аутограме и фотографисали се са Вошиним одбојкашима и кошаркашима.

Такође, они су делили распореде часова, као и карте за предстојеће утакмице ОК Војводина – ОК Црвена звезда у среду, 8. новембра од 19 часова у Малој сали СПЕНС-а и КК Војводина – КК Нови Пазар, у петак 10. новембра од 16 часова на истом месту.

Нема дилеме да ће овај дан остати у лепом сећању малишана из ОШ „Иво Лола Рибар“, баш као што велико задовољство због данашњег дружења осећају и Вошини одбојкаши и кошаркаши, као и сви чланови СД Војводина који су данас учествовали у новој акцији „Ти си наша прва љубав“.