Пред почетак плеј-офа и завршних борби за места која воде у Европу, фудбалски клуб Војводина данас је наставио своју акцију под слоганом „Ти си наша прва љубав“ и то посетом основној школи „Вељко Петровић“ у Бегечу, родном месту Вујадина Бошкова и Радомира Крстића, великана „старе даме“ који су своје име златним словима уписали у дугу и богату историју клуба.

Овога пута, са децом су се дружили Мирко Топић, Урош Николић, Владимир Милетић и Филип Антонијевић, а због великог интересовања деце, који су имали прегршт питања за Вошине првотимце, едукативни део данашње посете је одржан у холу школе, где се деци најпре обратио директор маркетинга ФК Војводина Милош Суботин, упознавши их кратко са свим оним што представља „стара дама“ српског фудбала и улогом коју су управо Вујадин Бошков и Радомир Крстић, као рођени Бегечани, имали у стварању њене историје.

Након тога, Мирко Топић је ученицима поручио да је, без обзира на то чиме одлуче да се баве, најважније да увек верују у себе, док им је Урош Николић поручио да само уз упорност и неодустајање могу доћи до свог циља. Наравно, заједничка порука ученицима од стране свих Вошиних фудбалера је била та да треба да се баве спортом, али да истовремено никако не смеју да запоставе школу.

На опште одушевљење малишана, по завршетку едукативног дела посете, у школском дворишту је одиграна партија фудбала између екипа које су мешовито биле састављене од фудбалера Војводине, ученика и ученица ОШ „Вељко Петровић“. Виђено је много лепих фудбалских потеза и голова, али и тимског духа и фер-плеја, управо оних вредности за које се залаже „стара дама“.

Наравно, за осмехе и позитивну енергију су се побринуле и Вошине промотерке, које су деци делиле постере, флајере, распореде часова и улазнице за утакмицу против Новог Пазара, а наравно да, по завршетку партије фудбала, малишани нису пропустили прилику да од Вошиних фудбалера затраже аутограм или слику за успомену. Такође као успомену на овај дан, фудбалски клуб Војводина је школи „Вељко Петровић“ поклонио три брендиране фудбалске лопте „старе даме“, на чему су се, баш као и на целокупној посети, директор школе Милан Татић, учитељице и наставници искрено и срдачно захвалили.

Фудбалски клуб Војводина се такође захваљује директору школе и свом наставном особљу на њиховој љубазности и сарадњи, уз напомену да нам је данашња посета причинила истинско задовољство и учинила да овај дан буде заиста дан за незаборав.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept