Акција под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које ФК Војводина уз едукативно-забавни програм посећује основне школе у Новом Саду и околини, настављена је данас посетом ОШ „Жарко Зрењанин“ на Лиману, где су се са ученицима ове школе дружили Вошини првотимци Марко Бјековић, који је уједно бивши ученик ове школе, као и Игор Јеличић, Јован Милошевић и Немања Љубисављевић.

Није тајна да се Вошине посете школама често заврше касније од планираног, из простог разлога што малишани, када дође време за сликање и аутограме, буквално опколе играче „старе даме“ не би ли добили вредну успомену, а наравно, и сами фудбалери желе свакоме да изађу у сусрет и не дозволе да било ко буде ускраћен за драгоцени тренутак радости.

Међутим, овога пута, званични део посете ФК Војводинa је мало каснио већ у старту, а разлог је био исти. Буквално истог секунда када су фудбалери Војводине ушли у школу, малишани су их окружили са жељом да их упознају, загрле, сликају се са њима или добију аутограм.

Осим тога, иако је посета ОШ „Жарко Зрењанин“ организована у међусмени, односно у периоду када један део ученика треба да иде кући, а другима још није почела настава, број деце који је остао или раније дошао у школу је заиста био за сваку похвалу. То се посебно односи на едукативни део, који је био најпосећенији откако је покренута акција.

Обраћајући се ученицима, Игор Јеличић је у једном тренутку рекао да се нада да већина њих навија за Војводину, након чега је неко узвикнуо „Нормално!“, што је од стране свих било пропраћено великим аплаузом и ускликом. Уосталом, о томе колико су дечица из ове школе привржена клубу из свог града, видело се и по бројним дресовима и мајицама са мотивима ФК Војводина, као и честом скандирању „Воша, Воша“ док је у школском дворишту трајала партија фудбала у којој су заједно учествовали ђаци и Вошини првотимци. Такође, улазнице за утакмицу против Чукаричког, постери, флајери и Вошини распореди часова подељени су у рекордно кратком року.

Као успомену на овај дан, клуб је школи поклонио три брендиране фудбалске лопте ФК Војводина, иако се, као и сваки пут када Воша дође у посету, од једне од учитељица и овога пута чуо коментар: „Деца овај дан никада неће заборавити!“

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept