Између велике победе против Партизана и још једне изузетно важне утакмице против ТСЦ-а у петак, фудбалски клуб Војводина данас је наставио са својом акцијом под слоганом „Ти си наша прва љубав“ и то посетом основној школи „Јован Дучић“ у Петроварадину.

Као и увек када црвено-бели долазе у посету некој школи, интересовање деце је било велико, па тако чак ни чињеница да је посета организована у међусмени, када се једном делу ученика већ завршила настава, а другом још није ни почела, није спречила дечицу да, по хладном времену, испред школе стрпљиво чекају Вошине фудбалере, како би их што пре упознали, сликали се са њима и добили аутограм.

Овога пута, са малишанима су се дружили Вељко Симић, Никола Симић, Александар Буснић и Иван Вукчевић. У едукативном делу посете, деци се најпре обратио директор маркетинга ФК Војводина Милош Суботин, који их је укратко упознао са оним што фудбалски клуб Војводина представља, мада, с обзиром на то да је доста деце у школу данас дошло у Вошиним дресовима, мајицама и капама, већини њих је то вероватно већ било познато.

Као неко ко је своју каријеру градио и у Србији и у иностранству, те уједно заиграо и за репрезентацију Србије, Вељко Симић је ученицима поручио да се само уз свакодневни рад, упорност и истрајност може доћи до остварења својих циљева и снова, док је Никола Симић, који је једно време паузирао због повреде, нагласио да је јако важно не одустајати чак ни онда када не иде све онако како је планирано.

За разлику од својих вршњака из осталих школа које је Воша посетила, ученици ОШ „Јован Дучић“ су имали само једно питање, а то је: „Како је Бјековић?“, што је изазвало смех свих присутних, а Вељко Симић је одговорио да се Марко Бјековић осећа добро и да ће му пренети поздрав и забринутост ученика који је питање поставио.

Након тога, у школској сали је са Вошином лоптом одиграна партија фудбала између две екипе састављене мешовито од ученика и фудбалера „старе даме“, док су сва остала деца уживала гледајући меч и успут правећи видео записе са овог догађаја, организованог у склопу традиционалне манифестације „Дучићеви дани“. Наравно, по завршетку утакмице, сви они су похрлили на терен како би се и сами упознали, сликали и добили аутограм од својих идола, а ништа мања гужва није била ни око штанда на којем су Вошине промотерке делиле постере, флајере, распореде часова и улазнице за наредни меч који ће Војводина одиграти на „Карађорђу“, у уторак против Новог Пазара.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept