Предивно је данас било у основној школи „Соња Маринковић“ на Грбавици, где су ученици ове школе угостили и дружили се са тренером Војводине Миланом Раставцем и фудбалерима Урошем Кабићем и Ранком Пушкићем, који су не тако давно и сами седели у клупама ове школе.

Тиме је заправо започета акција ФК Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ има намеру да посети и многе друге основне школе у Новом Саду и околини.

Говорећи о овој акцији, директор маркетинга ФК Војводина Милош Суботин је истакао да она има два циља: да промовише спорт и праве вредности међу најмлађима, али и да стадион „Карађорђе“ учини местом на које ће долазити читаве породице сваки пут када игра Војводина.

– Морам да кажем да ми је изузетно задовољство када видим оволико војводинаша на једном месту, посебно оних најмлађих, те да слоган „Ти си наша прва љубав“ у потпуности одговара акцији коју смо покренули. Идеју да ФК Војводина почне да посећује основне школе у Новом Саду и околини реализујемо из два разлога. Прво, ради промоције спорта, али и правих вредности у спорту, јер порука коју желимо да пренесемо деци јесте да треба да се баве неком физичком активношћу, који год спорт да им се свиђа, али да притом не запоставе школу, као и да се кроз спорт забављају, друже, упознају и изграде као личности. Други циљ ове акције, чиме се надовезујемо на претходне догађаје које смо организовали ове сезоне, јесте да људи што чешће породично долазе на „Карађорђе“, па смо, с тим у вези, омогућили да сва деца могу да се учлане у ову акцију куповином специјалне Вошине картице по цени од само 300 динара, са којом ће они и њихови родитељи и остали чланови породице моћи бесплатно да улазе на источну трибину на свим утакмицама нашег тима у домаћим такмичењима у овој и наредној сезони – рекао је Суботин.

Обраћавши се ученицима, тренер Војводине Милан Раставац је истакао због чега је важно бавити се спортом, нагласивши да је живот заправо – једна велика утакмица.

– Из угла спортисте и човека који је прошао добар део живота, за вас који тек почињете да живите, моја порука јесте да је живот једна утакмица. И за ту утакмицу морате да будете спремни. Спорт је најбољи начин да себе спремите за живот, што је и поента свега. То значи да будете вредни, да будете способни да одвојите време да се посветите својој будућности, да научите да се такмичите, да научите да побеђујете и да губите, јер то доноси живот. У томе треба остати исправан и поштовати фер-плеј, јер само на исправан начин вреди да се победи. То су вредности уз које у животу можете да будете успешни и на крају крајева срећни. Ми вам од срца саветујемо да се бавите спортом, јер спорт ће вам вратити на најбољи могући начин – рекао је тренер Милан Раставац.

Урош Кабић је и сам похађао ОШ „Соња Маринковић“, па је за њега ово био посебан дан.

– Пре четири године, овде сам завршио школу и зато сам поносан што сам данас овде. Мој савет свима је да волите оно што радите. Ја фудбал волим безусловно од првог дана, увек сам га играо из љубави и да бих уживао. Зато и ви, шта год да изаберете да радите, најважније је да уживате и да тренирате из чисте љубави – рекао је Кабић.

Ранко Пушкић се присетио једне анегдоте када га је са часа, из учионице у рукама однео Вања Милинковић-Савић, такође бивши ученик ове школе и некадашњи голман Војводине.

– Из својих школских дана, посебно памтим једну смешну анегдоту, када је једном приликом наш репрезентативац Вања Милинковић-Савић ушао у нашу учионицу, подигао ме високо и извео са часа. Такође, памтим пролећне турнире, што нам је увек било најзабавније, јер то је био врхунац нашег дружења – присетио се Пушкић.

Након тога, уследила су питања школараца, који су измамили осмех на лицу играчима и тренеру Воше.

Кабић је одговорио на питање како се осећа када истрчи на терен.

– Веома је лепо када су навијачи уз нас, целе недеље напорно радимо да бисмо били спремни за ту утакмицу – рекао је Кабић.

Тренер Раставац је одговорио на питање о највећим ривалима Војводине.

– Највећи ривали увек су они који последњих година бележе најбоље резултате и клубови са богатом традицијом. Код нас су то Партизан и Црвена звезда и те утакмице доносе неки посебан набој и посебну емоцију.

За њега је уследило и питање о пласману Војводине у Европу.

– Циљ нам је да играмо Европу, да се пласирамо са што веће позиције и да се у том такмичењу прикажемо у што бољем светлу – рекао је Раставац.

Он је потом добио и питање шта за њега представља позиција тренера у Воши.

– Тренер Војводине је једна дивна ствар, пре свега за мене који сам Новосађанин. Као неко ко је прошао и млађе категорије Војводине и био у клубу, могу да кажем да за мене бити тренер Војводине представља велику привилегију и част. Лепа и одговорна позиција, која са победама носи ужитак, са поразима неке мање пријатне ствари, али све у свему бити тренер Војводине је велико уживање.

Након завршетка дружења у учионици, сви присутни прешли су у фискултурну салу, где су одушевљена деца опколила Вошине фудбалере и тренера, желећи да се са њима фотографишу и добију аутограм. Такође, љубазне Вошине промотерке су деци делиле Вошине постере, распореде часова, флајере и приступнице помоћу којих могу да се учлане у акцију, али и улазнице за недељну утакмицу против Јавора. Овом приликом, Воша је основној школи „Соња Маринковић“ поклонила и пет фудбалских лопти, као и дресове Уроша Кабића и Ранка Пушкића, за које је директор школе Бранислав Давидовић поносно нагласио да ће бити урамљени и окачени у холу школе.

Наравно, читав догађај не би био потпун да се није одиграла и партија фудбала на мале голиће, при чему је једна екипа била појачана од стране Уроша Кабића, а друга од Ранка Пушкића, док су сва остала деца, најчешће скандирајући имена двојице Вошиних првотимаца, са пажњом пратила утакмицу и здушно навијала.

Предивно дружење испуњено дечјим осмесима и радошћу прекинуто је тек када су деца морала да се врате на час својим школским обавезама, а ФК Војводина се још једном захваљује ОШ „Соња Маринковић“ на сарадњи приликом реализације ове акције, уз жељу и очекивање да ће дружења бити учестала и у будућности, како у самој школи, тако и на стадиону „Карађорђе“.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept