Основна школа „Ђура Даничић“ у Новом Саду данас је била домаћин експедиције Спортског друштва Војводина на челу са представницима стручног штаба Фудбалског клуба Војводина и играчима Дејаном Зукићем, Михаилом Ивановићем, Алексом Вукановићем и Лазаром Царевићем, као и члановима Рукометног клуба Војводина Симом Шијаном, Андрејем Трнавцем, Миланом Голубовићем и Бојаном Рађеновићем.

Овом посетом настављена је акција СД Војводина и ФК Војводина под слоганом „Ти си наша прва љубав“, у оквиру које „стара дама“ посећује основне школе у Новом Саду и околини, и за циљ има усмеравање деце ка спорту и здравом начину живота, али и поштовању основних спортских вредности, попут тимског духа и фер-плеја.

Воша је током ове акције претходно посетила основне школе: ’’Соња Маринковић“, ’’Јован Јовановић Змај“, ’’Коста Трифковић“, ’’Прва војвођанска бригада“, „22. август“, „Свети Сава“, „Жарко Зрењанин“, „Јован Дучић“, “Вељко Петровић“ и “Петар Кочић“.

Ђацима се најпре обратио Дејан Зукић, полазник Вошине школе, који је за први тим одиграо 165 утакмица.

– Одиграо сам преко 160 утакмица, али сам фудбал почео да играм када сам био као ви сада. Сваки шкоски одмор користио сам да шутирам лопту на бетонском терену. Ја сам из Бачког Јарка и тамо сам почео своје фудбалске кораке, а потом сам прешао у велики клуб какав је Војводина, која је постала моја кућа и моја породица. Треба доста труда и рада, како физичког, тако и менталног, још увек сте мали, али је сада најважније да се бавите спортом, да оставите игрице и телефоне, да се дружите, играте и определите за било који спорт – поручио је Зукић.

Свог пута из школске клупе до професионалног фудбалера присетио се и Лазар Царевић.

– Почео сам као сви овде, у свом родном месту, Грбљу и маштао да једног дана заиграм у најбољим тимовима на свету. Почео сам скромно, слушао тренер који знају више од мене и пратио свој пут. Стигао до првог тима у Грбљу, био сам пет година у Барселони, а сада сам у Војводини и веома сам поносан. Ово је право место да покажем колико вредим. А и свима вама желим да вам се испуне снови – рекао је Царевић.

Члан рукометне екипе Војводине Симо Шијан открио је да ли је његов сан одувек био титула са „старом дамом“.

– Сваки дечак је прво био опредељен за фудбал, али касније се појавила жеља за рукометом. Почео сам да тренирам у трећем разреду, касније је стигао позив Војводине који нисам могао да одбијем, јер је у питању један од највећих клубова са ових простора

Андреј Трнавац је прешао из Партизана у Војводину, а како каже, тај избор није био толико тежак.

– Мислим да је избор био лак јер је Војводина наш најбољи клуб, већ 10 година је шампион, а ове игра и Лигу Европе. Јако је битно битни истрајан у ономе што волиш, јер онда ће циљ лакше доћи – рекао је Андреј.

Уследила су питања малишана, које је најпре интересовало које су најтеже утакмице за фудбалере Војводине.

– За мене су то мечеви против Црвене звезде, тамо је велика сцена, највећа очекивања, да покажемо колико вредимо – рекао је Царевић.

– Против АПОЕЛ-а – додао је Зукић.

Рукометаши су одговарали на питање да ли имају трему пред утакмице, а Трнавац је открио и како је постао голман.

– Мислим да свако има позитивну трему пред неки важнији меч, али то је трема која позитивно утиче на нас – рекао је Шијан.

– Када сам се одлучио за рукомет у четвртом разреду, одрадио сам први тренинг и на првој утакмици сам прво полувреме бранио и био сам одличан, а у другом сам играо лево крило, изврнуо сам зглоб и више никада нисам играо на другој позицији осим на голу – открио је Трнавац.

Након едукативног дела, уследио је онај који су ђаци жељно ишчекивали – у школском дворишту, где су одиграли партију фудбала и рукомета и дружили се и фотографисали са спортистима.

Такође, ФК Војводина је овом приликом поделила 500 улазница за недељну утакмицу против Радника. Уједно, Воша је поделила и три брендиране лопте са грбом клуба, као и распоред часова. РК Војводина је поклонио шест лопти и карте за предстојећу европску утакмицу против Силкеборга, која је на програму 24. октобра у 17.45.

Без сумње, овај дан ће дуго остати у памћењу малишана из ОШ „Ђура Даничић“, а ништа мање задовољство због данашњег дружења свакако осећају и Вошини фудбалери и рукометаши, као и сви остали из Спортског друштва Војводина који су данас учествовали у овој акцији.

И у овој као и у будућим посетама основним школама, Војводина ће наступати као Спорско друштво, тако да ће малишани имати прилике да се упознају са свим чланицама и спортовима у оквиру СД Војводина.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.

I Accept